Documentatie

2. Relaties > 2.4. Aanmeldformulier > Kan ik een ingebed aanmeldformulier gebruiken? (optie 2)

Kan ik een ingebed aanmeldformulier gebruiken? (optie 2)

Ja, op de pagina Relaties / (lijst aanklikken) / Verrijken / Aanmelden vindt u een ingebed aanmeldformulier dat u eenvoudig kunt opmaken. Het is een standaardformulier; voor de opmaak is geen technische kennis vereist.

Op de pagina waarop u het ingebed aanmeldformulier opmaakt vindt u ook een stukje javascriptcode. Deze code moet u in de broncode van uw website plakken. Het aanmeldformulier wordt vervolgens op uw website vertoond op de plaats waar u het javascript in de broncode heeft geplaatst.

Als u na plaatsing van de javasciptcode het uiterlijk van uw aanmeldformulier verder aanpast - of velden hernoemt, toevoegt of verwijdert - hoeft u de code niet opnieuw te plaatsen. De javascriptcode verandert met andere woorden niet door wijzigingen die u aanbrengt in het uiterlijk van uw aanmeldformulier.

Bij gebruik van meerdere aanmeldformulieren (voor meerdere lijsten) moet u er rekening mee houden dat u op uw website maar één javascriptcode per webpagina kunt plakken. Anders gaat het niet goed. Een eventueel tweede aanmeldformulier zult u op een andere webpagina moeten zetten.

De breedte van het aanmeldformulier kunt u met behulp van de variabele Laposta.width in de javascriptcode bepalen. De hoogte van het aanmeldformulier past zich vanzelf aan.

Voor het plaatsen van het aanmeldformulier op een WordPress-site is een speciale plugin beschikbaar. Voor het plaatsen van het aanmeldformulier in Joomla moet u eerst een filter uitzetten. (Voor meer informatie over WordPress en Joomla: zie hieronder, onder Relevante onderwerpen).