Documentatie

4. Campagnes - Editor > 4.8. Personaliseren > Kan ik mijn nieuwsbrief personaliseren?

Kan ik mijn nieuwsbrief personaliseren?

Ja, uw nieuwsbrieven kunt u heel eenvoudig personaliseren.

Alle extra gegevens die u - naast het e-mailadres - van uw relaties in uw lijst(en) heeft ingevoerd, kunt u gebruiken om uw nieuwsbrief te personaliseren. Zo kunt u uw relatie in uw nieuwsbrief bij zijn voor- of achternaam aanspreken; en gebruik maken van andere persoonlijke gegevens als geslacht, woonplaats, leeftijd, hobby, etc.

Als het kan, raden we u aan uw nieuwsbrieven te personaliseren. Uit onderzoek is gebleken dat uw nieuwsbrief hierdoor veel vaker wordt geopend en gelezen.

Bij het maken van uw nieuwsbrief kunt u in de editor - in Stap 4 - aangeven welke relatievariabele(n) u wilt gebruiken om uw nieuwsbrief te personaliseren.

Hiervoor klikt u eerst op een tekstblok, en klikt dan aan de linkerkant, boven het vak waar u de tekst in kunt tikken, op 'Relatievariabelen'. U kunt dan de variabele selecteren die u in uw nieuwsbrief wilt gebruiken. Er komt dan bijvoorbeeld {{voornaam}} te staan. Bij het verzenden wordt voor uw relatie vervolgens de juiste voornaam erbij gezocht.

Overigens kunnen er ook bij het importeren van een kant-en-klare nieuwsbrief - in Stap 3 - relatievariabelen worden toegevoegd.