Documentatie

8. Resultaten > 8.1. Statistieken per campagne > Welke statistieken registreert Laposta van mijn nieuwsbrief?

Welke statistieken registreert Laposta van mijn nieuwsbrief?

Laposta registreert van elke nieuwsbrief een fors aantal gegevens.

Alle gegevens van uw nieuwsbrief worden gepresenteerd in fraaie en overzichtelijke taartdiagrammen, spreidingsgrafieken en tabellen. In alle bescheidenheid: met bijna tien jaar ervaring in de statistiekenbranche - met ons programma Mtrack - mag dat ook wel. Noblesse oblige.

Van elke nieuwsbrief registreert Laposta het aantal verzonden, geaccepteerde, geopende en gelezen nieuwsbrieven. Ook legt Laposta vast hoevaak er is geklikt in een nieuwsbrief (en op welke links precies) en hoeveel relaties zich hebben afgemeld. Deze gegevens zijn tevens vervat in een acceptatie-, open-, lees-, klik- en afmeldratio.

Alle handelingen van uw relaties die direct of indirect te maken hebben met het bekijken van uw nieuwsbrief vindt u terug onder Kijkcijfers. Alle handelingen die betrekking heben op het klikken in uw nieuwsbrief vindt u terug onder Klikcijfers.

Bij gebruik van Laposta én statistiekenprogramma Mtrack vermeldt Laposta voor elke campagne tevens een bezoekratio: in hoeverre heeft uw nieuwsbrief geleid tot extra bezoek aan uw website? Alle (details van) bezoeken van uw nieuwsbriefrelaties vindt u dan terug onder Bezoekcijfers.

Van elke handeling, van het openen tot het bekijken van de webversie van uw nieuwsbrief, krijgt u in ons programma een spreidingsgrafiek. Bij deze grafiek staat het e-mailadres van elke relatie die deze handeling heeft verricht.

Het aantal klikken op een link in uw nieuwsbrief vindt u in uw statistieken terug. Met dit rapport weet u hoevaak uw nieuwsbriefrelaties naar uw website hebben doorgeklikt, uw bestand(en) hebben bekeken of op een van uw sociale media-buttons hebben geklikt. In Laposta is er ook een overlay van uw nieuwsbrief.

Het aantal klikken op een mailto:-link kan Laposta overigens niet meten. Met een mailto:-link wordt een mailprogramma op de computer van uw relatie geopend. Laposta zit daar niet tussen. (Gewone links kunnen we wel langs onze servers laten lopen, maar mailto:-links niet.)

Tot slot legt ons programma ook vast van welke e-mailprogramma's en besturingssystemen uw relaties gebruikmaken.