Logo De Faunabescherming
Nieuwsbrief 26 - november 2014

Jagen?
Natuurlijk niet!
Digitale nieuwsbrief in nieuwe opmaak
De oude nieuwsbrief
Het is al weer enige tijd geleden dat u onze vorige nieuwsbrief hebt ontvangen. Maar we hebben niet stilgezeten en het opmaken en verzenden van de nieuwsbrieven geprofessionaliseerd. Het resultaat ziet u hier.

We kunnen niet alle belangrijke zaken van de afgelopen maanden in één nieuwsbrief vermelden, dus we belichten alleen de belangrijkste punten. Er gebeurt heel veel op het gebied van faunabeleid en helaas is dat lang niet altijd gunstig voor de dieren.

Meer informatie vindt u op de website, en via Twitter, Facebook en LinkedIn kunt u ook altijd de laatste berichten van De Faunabescherming volgen. Op- en aanmerkingen zijn welkom, u kunt deze mail gewoon beantwoorden!
Faux Gras
Kerstdagen anders?
Menselijke feestdagen zijn meestal geen goed nieuws voor dieren. Ze worden massaal gemarteld, opgejaagd en gedood om van onze feestdis iets bijzonders te maken. Dat hoeft niet! Er zijn heel goede en zelfs vegetarische vervangers voor traditionele gerechten zoals wild en foie gras.

Faux Gras, het vegetarische alternatief voor paté van zieke ganzenlevers, wordt uitgebracht door de dierenbeschermings-organisatie Gaia en is overal in België verkrijgbaar. In Nederland hebben we nog geen verkoopadres kunnen vinden. Maar in natuurvoedingswinkels en supermarkten zijn volop verrukkelijke en gezonde alternatieven te vinden voor vlees en wild.

Want vooral wild kunt u beter vermijden. Dit artikel uit 2009 op onze website is helaas, vijf jaar na dato, nog steeds volkomen actueel... Lees ook: Oproep voor Vredesfeest voor álle schepselen.
Smient
Vogelgriep: krijgt nu de smient de schuld?
Voor de zoveelste keer heeft de absurde concentratie van dieren in de bio-industrie tot de uitbraak van een dierziekte geleid. Miljoenen slachtkuikens en legkippen zijn al "geruimd", het gebruikelijke eufemisme voor een massamoord op dieren.

Maar omdat de betrokkenen net zoals bij eerdere uitbraken formidabele oogkleppen op hebben, zullen ze er alles aan doen om de "schuld" niet te zoeken bij hun eigen onverantwoorde bedrijfsvoering, maar zoeken ze een andere zondebok. Nu er bij twee van de honderdduizenden smienten die in ons land overwinteren het virus is aangetroffen, is het voor hen duidelijk: de smient is de oorzaak.

Dit ingezonden stuk in de Volkskrant geeft in kort bestek precies aan waar het om draait.
Provinciale verantwoordelijkheid een ramp voor de natuur
Provincies Nederland
Het leek ooit zo'n aardig idee: hevel de verantwoordelijkheid voor natuur- en faunabeleid over naar de provinciebesturen, die er tenslotte het dichtste bij zitten. Maar wat blijkt? In een groot aantal provinciebesturen is het natuurbeleid in handen van politici zonder enige kennis van de materie en afkomstig uit partijen die boeren en jagers vertegenwoordigen, zoals het CDA en de VVD.

Ook in verband met de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten publiceert De Faunabescherming een serie artikelen over de verantwoordelijke gedeputeerden in de verschillende provincies. Daarin kunt u een profiel vinden van deze politici, plus een gedocumenteerd overzicht van hun maatregelen, die bijna zonder uitzondering anti-natuur en pro-jacht zijn.

Alle tot nu toe verschenen artikelen vindt u via deze pagina op onze website: Provincies en natuur. Doe er uw voordeel mee bij de komende verkiezingen!
 
  De Faunabescherming wenst alle abonnees en sympathisanten prettige en diervriendelijke feestdagen en een gelukkig 2015!  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van:
De Faunabescherming
Amsteldijk-Noord 135
1183 TJ Amstelveen
Telefoon 020 6410798
E-mail: info@faunabescherming.nl
Website: www.faunabescherming.nl

U kunt De Faunabescherming steunen door donateur te worden, meer informatie vindt u op de website.

Volg Faunabescherming op social media:

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

De digitale nieuwsbrief van De Faunabescherming wordt verstuurd om u op de hoogte te brengen van de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen periode. Voor het laatste nieuws kunt u altijd onze website, onze Facebook-pagina of onze berichten op Twitter raadplegen. Doorsturen van de nieuwsbrief naar andere belangstellenden wordt op prijs gesteld: bezoek deze pagina voor een gratis abonnement.
Deze e-mail is verstuurd door nieuwsbrief@faunabescherming.nl aan {{email}}.
Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.