Logo Het Waterlaboratorium
NIEUWSBRIEF 03 februari 2015 Jaargang 8 nummer 01
Water
Nieuwsbrief in een nieuw jasje
We hebben onze nieuwsbrief in een nieuw jasje gestoken en zijn trots op het resultaat! 
De lange artikelen kunt u vanaf nu via onze website lezen, u hoeft daarvoor alleen maar de link te volgen.
Natuurlijk blijven we u nog steeds op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen ons bedrijf en op het gebied van waterkwaliteit binnen en buiten onze sector.
Wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp, neemt u dan contact op met onze accountmanagers.
Onderzoek naar toepassing van drone voor waterbemonstering
Waternet en Het Waterlaboratorium gaan samen met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) het onderzoek voortzetten naar de toepassingsmogelijkheden van een drone voor waterbemonsteringen. Het streven van Waternet is om een multifunctionele drone te ontwikkelen. Een platform waarbij de drone uitgerust kan worden met meerdere instrumenten voor meerdere toepassingen. Zo onderzoekt Waternet al de toepassing voor lekdetectie in dijken. In dit onderzoek willen we oppervlaktewaterbemonsteringen combineren met waterkwaliteitsmetingen met behulp van sensoren. We gaan voortborduren op een eerder door de HvA ontwikkeld prototype dat in staat is op het wateroppervlak te laten landen. De drone moet het mogelijk maken bemonsteringen uit te voeren op moeilijk bereikbare locaties waarbij op effectieve wijze ter plekke meetgegevens worden verzameld.
 
Het gebruik van herleidbare standaarden bij Het Waterlaboratorium
Eind 2013 is het Waterlaboratorium gestart met het gebruik van gecertificeerde herleidbare standaarden. Dit zijn mengsels van stoffen met exacte gehaltes voor diverse organische analyses. Het voordeel hiervan is dat een aantal lastige werkzaamheden zoals het inwegen, verdunnen, het maken van mengstandaarden maken en diverse controles hierbij overbodig zijn geworden. Omdat deze standaarden volledig herleidbaar zijn, mogen deze ook als 1e lijns controles bij de analyses worden toegepast. Door deze toepassing worden ook de hoeveelheden chemicaliën op het laboratorium en administratieve handelingen van bestellen tot het bewaken van de houdbaarheidsdatum sterk verminderd.
In het blad LabVision van 26 november 2014 is dit te lezen in een uitgebreid interview met Cees Bijsterbosch over het gebruik van deze standaarden binnen het Waterlaboratorium.
 
Analyse in Beeld: Hydrobiologie
Waarin vele kleintjes groot zijn – hydrobiologie bij Het Waterlaboratorium.
Wat is het belang van hydrobiologisch onderzoek bij de bereiding van drinkwater? Welke organismen worden onderzocht en welke zuiveringsprocessen kunnen profiteren van hydrobiologisch onderzoek? Martine Rosielle, vakspecialist op de afdeling Hydrobiologie, geeft een aantal aansprekende voorbeelden, een kijkje in de keuken van het hydrobiologisch onderzoek.
 
Het Waterlaboratorium volop in actie voor Serious Request
Het zal u niet ontgaan zijn, het circus van Serious Request streek vorig jaar neer in Haarlem. Als Haarlems bedrijf kon Het Waterlaboratorium natuurlijk niet achter blijven en zijn we in actie gekomen om geld in te zamelen voor dit goede doel. Lees meer...
De klanten van Het Waterlaboratorium: Cordaan
Cordaan is een zorgaanbieder met vestigingen in Amsterdam, Diemen, Huizen, Maartensdijk en Nieuw Vennep. Zij richt zich op mensen die aangewezen zijn op verzorging en verpleging, aan mensen met een verstandelijke beperking en aan mensen met chronische psychische problemen.
Cordaan heeft meer dan 70 locaties. Het merendeel van deze locaties wordt door HWL twee maal per jaar bemonsterd. Lees meer...
HWL CONTACT
Geachte lezer,
Heeft u vragen, op- en of aanmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief of heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen weten, zodat wij deze een volgende keer in de nieuwsbrief onder de aandacht kunnen brengen? Mailt u dan de redactie.
HET WATERLABORATORIUM
Het Waterlaboratorium levert hoogwaardige waterkwaliteitsinformatie in de vorm van analyseresultaten en adviezen en ondersteunt daarmee de klant bij de sturing en de verbetering van zijn bedrijfsvoering.

Contact
Het Waterlaboratorium
Postbus 734
2003 RS Haarlem

T +31 23 5175900
F +31 23 5175999

klantencontacten@hetwaterlaboratorium.nl
www.hetwaterlaboratorium.nl


Redactie
redactie@hetwaterlaboratorium.nl

Account Managers
Dunea:
PWN:
Waternet:
Overigen:
Luc Zandvliet
Peter Hendriks
Dirk Jan Sohl
Marco Vos

Volg ons op
LinkedIn   Twitter


Deze e-mail is verstuurd aan {{email}}.
Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.
Klik hier om uw gegevens te wijzigen.