Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
Maris digitaal februari 2015 NR 1
header
Eerste Maris digitaal

Alstublieft!

Het eerste nummer van Maris in uw mailbox. Zes keer per jaar sturen wij de digitale Maris vol interessant nieuws en tips. Twee keer per jaar ontvangt u de Maris op papier. Mist u onderwerpen in de digitale Maris? Stuur dan een e-mail naar de redactie van Maris.

Bewoners Blok B Sterflat 2 keren terug
placeholder

Hoorn – De renovatie van Sterflat 2 aan de Astronautenweg in Hoorn loopt volgens planning. Eind deze maand mogen de bewoners van blok B alweer terug naar hun woning. De bewoners van blok A volgen dan eind maart. Vorige week mochten de bewoners een kijkje nemen in de voorbeeldwoning. Zo konden ze zien hoe de renovatie vordert.

Gratis sport en spel voor jongeren
placeholder

Purmerend – Bewegen is gezond! Om beweging onder kinderen en jongeren meer te stimuleren organiseert Spurd na elke schooldag een sportuurtje. Ben je tussen de vier en achttien jaar oud en houd je van bewegen? Doe dan mee! Je kunt meedoen aan diverse sportspellen. Je vindt er vast een bij jou in de buurt!

Lees meer...

Helft bewoners Binneblijfstraat verhuisd
placeholder

Hoorn - De omgevingsvergunning voor de Binneblijfstraat en omgeving in Hoorn heeft Intermaris ingediend bij de gemeente. We willen deze woningen slopen en vervangen door nieuwe, energiezuinige huurwoningen. Inmiddels is ruim de helft van de bewoners verhuisd naar een woning elders in Hoorn.

Lees meer...

Repair Café ontvangt € 500,-
placeholder

Purmerend - Op 11 december kreeg Het Repair Café uit handen van Intermaris een prijs ter waarde van € 500,-. De vrijwilligers van Het Repair Café gebruiken hun kennis en vaardigheden om anderen te leren hoe je iets kunt herstellen. Op die manier hoef je niet iets nieuws te kopen en je doet er nog eens sociale contacten op. Het Lokaal Compliment is een initiatief van Gemeente Purmerend om vrijwilligersorganisaties die zich inzetten voor de Purmerendse samenleving een financiële steun te bieden.

Lees meer...

Energiebesparing in 1.000 woningen
placeholder

Meer wooncomfort en lagere woonlasten voor huurders. Dat is voor woningcorporatie Intermaris de belangrijkste reden om de komende twee jaar bijna 1.000 eengezinswoningen te voorzien van energiebesparende maatregelen.

Lees meer...

NL doet: Doet u mee?
placeholder

Op 20 maart is de grootste jaarlijkse vrijwilligersdag: NL Doet. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich op 20 maart belangeloos inzetten. In de nieuwsbrief van april zetten wij alle acties op een rij. Doet u ook mee? Stuur dan een e-mail naar onze redactie. Op nldoet.nl vindt u meer informatie.
 

Gratis cursus ‘Leren omgaan met geld’
placeholder

Purmerend - Iedereen betaalt wel eens een rekening te laat. Maar als de openstaande rekeningen zich opstapelen, worden schulden een probleem. De cursus 'Leren omgaan met geld' zorgt ervoor dat mensen zich financieel beter redden. De cursus start in mei in Wijkplein Where. U kunt zich aanmelden via Gemeente Purmerend. Meldt u zich op tijd aan, want er is maar plek voor vijftien mensen!

Sim verrast bewoners Monnickendam
placeholder

Monnickendam – Intermaris medewerker leefbaarheid Sim de Vries kwam eind vorig jaar langs bij de bewoners aan het Petrus Nahuysplantsoen en het Tedingh van Berkhoutplantsoen in Monnickendam. Hij had ook nog iets lekkers meegenomen. Intermaris voert hier energiebesparende werkzaamheden uit. Voor Sim de ideale gelegenheid om de bewoners te verrassen!

Spreekuur sociale en juridische vragen
placeholder

Monnickendam – Heeft u vragen over bijvoorbeeld huurtoeslag of schuldhulpverlening en woont u in Monnickendam? Dan kunt u een afspraak maken met de sociale raadsvrouwen van SMD (Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening). Om een afspraak te maken belt u met telefoonnummer 0299 43 92 79. Het spreekuur is iedere donderdagmiddag van 13.30 – 14.30 uur op Swaensborch 11 in Monnickendam.

Woningen Gouw opgeknapt
placeholder

Purmerend - De woningen op de begane grond aan het Gouw zijn in 2014 helemaal opgeknapt. Er zit een nieuwe keuken in en loggia (overdekt balkon) is bij de woning getrokken. De eerste woning is inmiddels verhuurd.

Stoep en galerij sneeuw- en ijsvrij
placeholder

Bij sneeuwval en vorst kunnen gevaarlijke situaties ontstaan rondom de woning. U bent zelf verantwoordelijk voor het schoonvegen of strooien van uw stoep en galerij. Intermaris zorgt ervoor dat bij de complexen strooizout aanwezig is. Een aantal complexen heeft sneeuwteams. Dit zijn vrijwilligers die in het complex wonen en de stoepen sneeuwvrij houden. 


Bevroren leidingen? Lees hier hoe u dit kunt voorkomen…

Waar werken we aan de woning in 2015?
placeholder

Eind vorig jaar stuurden wij u een brief over ons digitale blad ‘Werken aan Wonen’. Via deze link kunt u online door het blad bladeren. Hierin ziet u waar we in 2015 onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Ruim voordat we beginnen met de werkzaamheden aan uw woning, informeren wij u persoonlijk.

Meld hangjongeren bij de politie
placeholder

Met het koude weer staan jongeren liever in een (warm) trapportaal dan op een winderig pleintje. Als de jongeren overlast veroorzaken kunt u de jongeren hier zelf op aanspreken of de politie bellen. Overlast is bijvoorbeeld wanneer jongeren iets vernielen of afval op de grond gooien. Woont u in een complex waar geen schoonmaakcontract is? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van het trapportaal.

Meer informatie vindt u op de website van de politie...

MijnIntermaris.nl vanaf april
placeholder

Vanaf april biedt Intermaris het online klantinlogsysteem MijnIntermaris.nl. Hiermee kunt u zaken regelen vanuit huis en op het moment dat het u uitkomt. Bijvoorbeeld het indienen van een reparatieverzoek waarbij uw gegevens al ingevuld zijn of het online betalen van uw huur. Eind maart ontvangt u van ons een brief met daarin uw persoonlijke inloggegevens. Houd uw brievenbus dus in de gaten!