Het laatste nieuws van Dier&Recht. Bekijk eventueel de webversie.
Varkens in Nood / Dier&Recht

Vlekkie gered van de slacht
Door een bliksemactie van Varkens in Nood is Vlekkie, een zeug van de kinderboerderij in Amsterdam West, gered van de slacht. Bovendien krijgt zij na vier eenzame jaren eindelijk weer varkens om zich heen én een heerlijk ruim buitenverblijf. Lees het hele verhaal op onze site.

Vlekkie is gered van de slacht

De politiek komt in beweging
Staatssecretaris Dijksma
Op 3 juli gaat de Tweede Kamer met staatssecretaris Dijksma in debat over het rapport dat Varkens in Nood en Dier&Recht schreven over de misstanden in de vee-industrie. Dijksma haalde eerder haar schouders op over de 2,7 miljard overtredingen per jaar van dierenwelzijnsregels. Lees ook het uitgebreide achtergrondartikel dat Trouw schreef over onze bevindingen.

Met graffiti in actie tegen verborgen leed
Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel!
In Noordoost-Brabant en in de Achterhoek is onze milieuvriendelijke graffiti al te zien. De komende weken worden ook andere regio’s waar veel varkens worden gehouden bezocht. Op die manier vragen we aandacht voor de barre omstandigheden in de varkensstallen. Lees op onze campagnepagina wat er allemaal mis is met deze stallen.

Zingen voor varkens in Japan
Liefde voor varkens
Dat er op een varkensbedrijf ook veel liefde voor de vriendelijke en intelligente varkens kan zijn, blijkt wel uit het prachtige verhaal over varkensboer Otchan. Deze Japanse boer zingt zelfs voor zijn dieren. Bekijk hier de fotoreportage over de intense band tussen de boer en zijn varkens en probeer dan uw glimlach maar eens te onderdrukken.

Help ons de dieren helpen
Stop het dierenleed in de vee-industrie.

Veel dierenleed is onzichtbaar. In afgesloten stallen, verborgen voor het oog van het publiek, lijden elke dag miljoenen dieren. Dankzij de steun van vele dierenliefhebbers kunnen wij ons inzetten voor de opgesloten kippen, koeien, varkens en andere dieren. Via campagnes, rechtszaken en politieke druk proberen wij een einde te maken aan het grootschalige leed in de stallen. Kunnen wij ook op uw steun rekenen?
 
Deze e-mail is verstuurd aan {{email}}.
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?
Meld u hier af.