Logo SBCM
 
26 maart 2015  
 
 
   
Nieuwsbrief 26 maart 2015
• 
• 
• 
• 
• 
• 
• 
• 
   
 
 
 
 
   
 
Opleiding en ontwikkeling gedetacheerden: positieve effecten
Scholing en ontwikkeling van medewerkers bij detachering hebben positieve effecten voor alle partijen. Dat blijkt uit onderzoek, gericht op een brede doelgroep inclusief de SW. Een van de conclusies is dat het essentieel is om scholing en ontwikkeling in de eerste onderhandeling met de reguliere werkgever te bespreken; Op basis van de inzichten van het onderzoek is een praktische handreiking gemaakt.
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
 
WERK-portal nu ook voor doelgroep Participatiewet
De WERK-portal van SBCM, voorheen alleen beschikbaar voor SW-bedrijven, wordt nu ook aangeboden aan sociale diensten en andere organisaties die hun cliënten willen voorbereiden op werk. De WERK-portal is daarmee van nut voor de doelgroep van de Participatiewet.
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
 
Wegens succes verlengd: Roadshow Steffie Gezond
De Roadshow Steffie Gezond is in korte tijd uitgegroeid tot een groot succes. Er staan inmiddels al 65 shows op de agenda. SW-bedrijven boeken veelal meerdere shows om zo veel mogelijk medewerkers bij een gezonde leefstijl te betrekken. Leidinggevenden en medewerkers zijn zeer enthousiast over de show. Zorg dat u dit niet mist!
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
 
Kijk hoe het werkt: functiecreatie in basisonderwijs
Ondersteuner leraar basisonderwijs, dat is de nieuwe functie van Saskia en Kimberly op de Mgr. Bekkersschool in Delft. De functie is ontstaan via functiecreatie. Net als die van conciërge/schoonmaker Marian, gedetacheerd op basisschool De Beelen in Leek. Bekijk de filmpjes en zie hoe het werkt.
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
 
Afscheid Harry Michon en lectoraat Duurzaam Werken
Onder het motto ‘Maak er werk van!´, organiseert Fontys Hogeschool HRM en Psychologie de afsluitende bijeenkomst van het lectoraat Duurzaam Werken, op vrijdag 24 april 2015. We nemen dan ook afscheid van lector Harry Michon. U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst.
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
 
Functiecreatie in gemeenten en provincies: ontdek de mogelijkheden
Extra banen scheppen blijkt bij diverse provincies en gemeenten goed mogelijk. Ontdek waarom en voorkom dat u het wiel opnieuw uitvindt! Meld u snel aan voor de slotbijeenkomst Functiecreatie op 23 april en laat u inspireren, zodat ook u de methode succesvol kunt toepassen. De bijeenkomst van 16 april is al vol!
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
 
Hoe trekt u werkgevers over de streep?
Vindt u het lastig om werkgevers een goed beeld te geven van de mogelijkheden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Trek werkgevers over de streep met mooie praktijkvoorbeelden. Toon hen inspirerende filmpjes van collega-werkgevers die enthousiast zijn over hun gemotiveerde medewerkers. Het overtuigende bewijs!
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
 
Training Coachen en begeleiden vanaf 9 juni
‘Mooi dat je resultaat ziet als je je gesprek goed hebt opgebouwd’. ‘Een verruiming van mijn mogelijkheden om met mensen aan de slag te gaan.’ Reacties van twee deelnemers aan de training ‘Coachen en begeleiden’ van SW-medewerkers. Wilt u dat ook? Meld u dan aan voor de training in juni.

Bekijk hier ook de andere trainingen in de eerste helft van 2015
 
Lees meer >
   
 
 
Postadres
Postbus 556
2501 CN Den Haag

Bezoekadres
Lange Voorhout 13
2514 EA Den Haag

Telefoon: 070 376 58 47
info.sbcm@caop.nl
www.sbcm.nl

Deze e-mail is verstuurd aan {{email}}.
Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden.