Kun je deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in je browser.
Jouw online biologische supermarkt!
EKOnoom, jouw online biologische supermarkt

In de Nieuwsbrief deze week:
  • Nieuw in ons assortiment
  • Gezocht: bloggers!
  • Sparen met EKOpunten
  • Pittig frisse raapsteeltjes van Harry Venhuis (Aurora, Uithuizermeeden)

Nieuw in ons assortiment!
Heerlijke basilicum tomatensaus voor over de pasta!



Nieuw in onze webshop en het proberen waard!
 

Mis je iets in ons assortiment? Of heb je een leuke suggestie? Stuur ons dan direct een mail en we gaan voor je op zoek!
 

Like onze facebookpagina en maak kans op een boodschappenpakket t.w.v. 30 euro!

We hebben inmiddels ruim 1500 likes! Om dit te vieren hebben we onlangs een biologisch boodschappenpakket weg gegeven. Wil je kans maken op dit pakket? Like dan onze Facebookpagina en deel dit bericht. Bij 2000 likes geven we weer zo'n mooi pakket weg. Houd de pagina dus goed in de gaten!

Wat vind jij van EKOnoom?
Graag horen wij wat je van onze dienstverlening vindt. Plaats een review op kiyoh.nl. Daarmee kunnen we onze service nog beter maken.


Gezocht: EKOnoom bloggers!
Wordt jij onze EKOnoom blogger ?



Wij zijn op zoek naar zowel beginnende als ervaren (gast)bloggers.


Wat heb jij ons te bieden?

  • Je bent graag met food bezig en hebt een voorkeur voor biologische producten
     
  • Je hebt een vlotte, toegankelijke schrijfstijl.
     
  • Je bent creatief en kunt out-of-the box denken.

Wat bieden wij jou?

  • Ben jij een ervaren blogger met minimaal 10.000+ volgers op social media zoals Instagram, Facebook of Twitter? Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken voor het uitzoeken van gratis artikelen in ruil voor een review* op jouw blog.
     
  • Ben jij een beginnende of ervaren blogger? Dan geven wij jou de kans om als gastblogger meer ervaring op te doen, naamsbekendheid* op te bouwen en wie weet een hechtere samenwerking aan te gaan in de toekomst.

* Blogposts worden op al onze social media kanalen geplaatst.

Contact
Sta jij al te springen om met ons samen te werken? Stuur ons dan gauw een mail naar info@ekonoom.nl waarin je jezelf op een originele manier voorstelt, en wie weet maak jij straks deel uit van Team EKOnoom!
 



 

Sparen met EKOpunten
Sparen met EKOpunten


EKOpunten
Wist je al dat je bij EKOnoom ook EKOpunten kan sparen?
Vanaf een bestelbedrag van 60 euro krijg je automatisch EKOpunten bijgeschreven. Elke EKOpunt is € 0.25 waard.

Bij een bestelbedrag van 60 euro krijg je bijvoorbeeld 12 EKOpunten. Dit heeft een waarde van 3 euro en is makkelijk bij je volgende bestelling in te wisselen. Daarna krijg je bij elke € 5,- een EKOpunt. Zo spaar je direct voor korting op je volgende bestelling! 

Ons spaarsysteem met EKOpunten is uniek. Profiteer er meteen van door een bestelling boven de € 60,- te plaatsen!
 


KLIK HIER VOOR ONZE VELE AANBIEDINGEN
Trostomaten in de aanbieding deze week


 
Komende week weer veel aanbiedingen in onze webwinkel. Klik hier en profiteer!


Voordelig biologisch winkelen doe je bij EKOnoom:


Pittig frisse raapsteeltjes
Pittig frisse raapsteeltjes van kwekerij Aurora (Uithuizermeeden)


Raapsteeltje van Harry Venhuis (Kwekerij Aurora, Uithuizermeeden)
 

Als iets een echte frisse, pittige groente is, dan zijn het wel raapstelen. Een heerlijk avondmaal in deze mooie herfstige dagen....

Deze heldergroene groente wordt in de volksmond ook wel ‘keeltjes’ genoemd. Raapsteeltjes zijn langwerpige blaadjes op een knapperige steel. De groente heeft wel wat weg van jonge spinazie of rucola. Het is eigenlijk het jonge loof van meiknolletjes, dat met wortel en al geoogst wordt.

Raapstelen zijn meestal te koop in bosjes. De smaak is licht pittig. Ze zijn sappig en knapperig. Je kunt ze erg goed rauw eten in stamppot en salades. Maar koken kan ook. Bewaren kan slechts even door ze met de steeltjes met wortels in een pot met een laagje water te zetten en er een plastic zak overheen te trekken. Slappe raapstelen kan je ook een paar uur in een bak met koud water leggen om bij te laten trekken.


Wat kan ik met raapstelen?
- puur serveren, gekookt of gestoofd met een klontje boter
- roerbakken, bijvoorbeeld samen met knoflook en rode ui
- rauw, in stukjes gesneden, in een raapsteeltjesstamppot. Lekker met stoofvlees!
- in stukjes gesneden, gebakken met knoflook en gemengd met ricotta door de pasta
- als salade, bijvoorbeeld met uitgebakken spekreepjes, geitenkaas en walnoten
 

Zie verder op in deze Nieuwsbrief voor drie heerlijke recepten met raapsteeltjes


Komende week in onze pakketten
Blauwe raapjes in onze pakketten deze week!


Bij ieder pakket in onze webwinkel zie je de samenstelling.
De herkomst van de verschillende producten lees je hieronder.


De groenten: Blauwe raapjes* (België), aubergine* (Spanje), raapsteel* (Aurora te Uithuizermeeden), romanesco* (Biobrass te Zeewolde), puntpaprika* (Spanje)

Het fruit: Appel Elstar* (Hans Poley te Marknesse), stoofpeer Gieser Wildeman (Hans Meeuwse te Marknesse),  mandarijn Clementine (Italië) en sinaasappel navelina (Spanje)

We werken met verse producten. Het is altijd mogelijk dat één van de producten is vervangen, bv. vanwege de kwaliteit.
De producten met een * koel (evt. in een vochtige doek) bewaren, producten met een *! zijn slechts enkele dagen houdbaar.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uiterlijke besteltijd voor de bezorging op dinsdag en woensdag is op maandagochtend 11.00 uur.
Uiterlijke besteltijd voor de bezorging op donderdag en vrijdag is op woensdagochtend 11.00 uur.

Ben je onverhoopt iets te laat met je bestelling, laat het ons weten. We zijn je graag van dienst.


Onze teler Harry Venhuis (Aurora, Uithuizermeeden)
Harry Venhuis in zijn kas


Harry Venhuis is de derde generatie van de familie die het biologisch glastuinbouwbedrijf Aurora runt.

In het noordelijkste puntje van Groningen, in Uithuizermeeden, staan de kassen van Harry en zijn vrouw Harma.
Al van jongs af aan hielp Harry mee in de kassen en in 1984 nam hij het bedrijf over  van zijn vader. In 1986 is het bedrijf omgeschakeld naar biologisch.

Harry teelt met veel plezier allerlei verschillende gewassen en probeert regelmatig weer iets nieuws uit. Bij Aurora wordt zeer nauwkeurig gewerkt, ook door de jongens die bijspringen in drukke tijden. De grond wordt goed onderhouden, zodat de gewassen optimaal kunnen groeien.


3 lekkere recepten met raapsteeltjes
Salade van raapstelen en avocado



Raapstelensalade met avocado en peterseliedressing

Ingredienten
2 bosjes raapstelen
1 limoen
1 rijpe avocado
250 gram kleine tomaatjes
30 gram peterselie
1 teentje knoflook
5 eetlepels olijfolie
zout en peper

Bereiding
Worteltjes van raapstelen snijden. Raapstelen wassen en droog slaan. Limoen uitpersen. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Avocado in blokjes snijden. Direct besprenkelen met 1 eetlepel limoensap.
Tomaatjes wassen en halveren. Peterselie grof knippen. Knoflook pellen.
In keukenmachine of met de staafmixer de peterselie, knoflook, olie, rest van limoensap, zout en peper tot een dikke dressing pureren.
Raapstelen iets fijn snijden. Raapstelen, avocado en tomaatjes door elkaar scheppen. Dressing erover sprenkelen.

 



Raapstelenstampot met katenspek of kaas

Ingredienten
4 bosjes raapstelen
3 bosuitjes
150 gram katenspek of 200 gram blokjes kaas
1,5 kilo aardappels
scheut melk
eventueel 125 roomkaas met knoflook
versgemalen peper

Bereiding
Kook de aardappelen gaar.
Ondertussen worteltjes van de raapstelen snijden. Raapstelen wassen, droog slaan en in reepjes snijden. Bosuitjes schoonmalen en in dunne ringetjes snijden. Katenspek in reepjes snijden (of kaas in blokjes). Spek in droge koekenpan al omscheppend verwarmen.
Stamp de gare aardappelen met de melk tot een gladde puree. Roomkaas en spek door puree scheppen. Raapstelen en bosui erdoor scheppen en de puree kort zachtjes roerend verwarmen. Op smaak brengen met peper.

 


 



Raapstelensoep met ei

Ingredienten
2 eieren
3 bosuitjes
2 middelgrote aardappelen
25 gram boter
1 liter kruidenbouillon van tablet
300 gram raapstelen

Bereiding
Eieren in 6-7 minuten net hard koken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden.
In soeppan boter verhitten. Bosuitjes en aardappelblokjes 2 minuten zachtjes bakken. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en op laag vuur ongeveer 10 minuten laten koken.
Paar raapstelen achter houden voor garnering en de rest grof snijden. Gesneden raapstelen 3 minuten in de soep laten meekoken.
Eieren pellen en in plakjes snijden.
Soep met staafmixer of keukenmachine pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep opscheppen en garneren met plakjes ei en raapstelen.
Lekker met toast en boter.

 


 

Wil je geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen? Meld je hier af.
Je kunt ook je gegevens inzien of wijzigen.