Nieuwsbrief Samen Bouwen juli 2014 # 14
Bekijk deze e-mail in uw browser
Samen Bouwen juli 2014
Nieuwsbrief Samen Bouwen
Overzichtsfoto
Beste {{voornaam,lezer} } {{achternaam, } }

Op de foto ziet u dat de gevelbekleding met de kenmerkende keramische delen. Gedeeltelijk ontbreken nog de witte glazenwassersbalkons, maar ook die ‘hangen’ voor de bouwvakantie op hun plek. In deze 14e nieuwsbrief leest u meer over nut en noodzaak van deze balkons.
 
Eind juni bereikten we de voorlaatste mijlpaal. De nieuwbouw is nu geheel wind- en waterdicht. Ook besteden we in deze uitgave aandacht aan de bijzondere brandbeveiliging van het nieuwe ziekenhuis; een innovatief watermistsysteem.
 
Dit is de laatste nieuwsbrief voor de zomer. De bouw ligt nagenoeg stil van 28 juli tot en met 17 augustus. Ook het projectbureau nieuwbouw gaat in die periode dicht. Iedereen kan zich dan opmaken voor de laatste rit richting de oplevering van het nieuwe ziekenhuis begin 2015. Namens iedereen wensen wij ook u een goede vakantie.
 
Cees van der Zande, projectdirecteur nieuwbouw.
Gastvrijheid ten top in nieuwbouwhoreca
Impressie bezoekersrestaurant
Genieten van een verse Latte Macchiato in de loungehoek, een kado aanschaffen voor je pasgeboren neefje in het winkeltje of een warme maaltijd geserveerd krijgen in het bezoekersrestaurant. Het kan allemaal vanaf september 2015.
Bedrijfsrestaurant
Bediening aan tafel
“Zowel het bezoekers- als bedrijfsrestaurant, maar ook het winkeltje, de espressobar en het vergadercentrum krijgen een horecamatige aanpak,” aldus manager Hotel Services Jetze-Jan Dijkstra.  “Dat biedt voordelen voor zowel patiënten, bezoekers als medewerkers. Het bezoekersrestaurant, de koffiebar en winkeltje zijn bijvoorbeeld van ’s ochtends vroeg tot na het bezoekuur geopend. In het bezoekersrestaurant krijgen gasten bediening aan tafel. Ook mensen uit de buurt zijn welkom voor een betaalbare lunch of avondmaaltijd.” Lees verder
Gebouw wind- en waterdicht na plaatsing glazen dak
Glazen overkapping
Woensdag 25 juni bereikten we wederom een mijlpaal bij de bouw van het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis. Met de plaatsing van de glazen overkapping op de centrale hal is het gebouw helemaal wind- en waterdicht.

Projectdirecteur nieuwbouw Cees van der Zande is tevreden: ”We lopen mooi op schema. Vanaf nu hoeven we niet meer bang te zijn voor wateroverlast. Bovendien zorgt de transparante overkapping straks voor een prachtige lichtinval in de centrale hal.”

Beprint glas
De overkapping beslaat in totaal zo’n 600 m2 en bestaat uit gelaagd glas met een lichtdoorlatend bolletjesmotief. Uiteraard is ook nagedacht over het onderhoud. Vanaf de tweede etage kunnen de glazenwassers het glasdak wassen. Hiervoor zijn speciale goten gemaakt waar de glazenwassers overheen kunnen lopen. Lees verder
 
Waarvoor zijn de witte balken op de gevel?
Witte balken op de gevel
Lopend langs de gevel van de nieuwbouw ziet u ze op alle verdiepingen opdoemen; de witte horizontale balken aan de onderzijde van de ramen. Horen ze bij het ontwerp of hebben ze een andere functie?

Het antwoord is eenvoudig. “De witte balkons zijn onderdeel van het ontwerp. Het reliëf waar deze balkons voor zorgen is een mooie afwisseling in het ontwerp. Maar bovenal is het één van de uitingen om het thema verbondenheid in het nieuwbouwontwerp tot uitdrukking te brengen. Tegelijkertijd dienen deze witte balken als zogenoemde glazenwassersbalkons,” aldus architect Eric Wendel van EGM Architecten. Lees verder
 
Optimale patiëntveiligheid met minuscule waterdruppels
Nozzles of watermistkopjes
Een veilig verblijfsklimaat voor patiënten, bezoekers en medewerkers is een zeer belangrijke doelstelling in de nieuwbouw. Ook optimale brandbeveiliging is een noodzaak. Om hiervoor te zorgen, kiest Reinier de Graaf met volle overtuiging voor het innovatieve watermistsysteem.

Bij brand komen minuscule (micro)waterdruppels vrij die de brand bestrijden terwijl elektrische apparatuur onbeschadigd blijft. Lees verder
Bijna bouwvak
Gevel
De bouwvak van onze bouwcombinatie, Hurks Kuijpers VOF, is in aantocht. Vanaf 28 juli ligt de bouw drie weken nagenoeg stil. Voor die tijd is er nog genoeg werk aan de winkel.

Buitengevel
Bouwkundig hoofdopzichter Willem Eppinga: “Eind juli moet de buitengevel nagenoeg af zijn. De hoogwerkers kunnen dan weg, zodat we direct na de bouwvak kunnen starten met de bestrating van het buitenterrein. Dat is namelijk een forse klus, die zeker een maand of zes zal duren.” Lees verder
Deze e-mail is verstuurd aan {{email} } .
Wilt u geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen? Meld u hier af.