Inloggen met SSO

Als jouw organisatie werkt met Single Sign-on (SSO), dan kun je met één set inloggegevens en één SSO-applicatie veilig toegang krijgen tot meerdere applicaties. Ook tot Laposta.

Als je een abonnement hebt, dan kun je deze extra functionaliteit op maat laten implementeren. De inlogprocedure wordt dan gekoppeld aan de applicatie van jouw keuze, zoals Microsoft of SURFconext. 

Neem contact op met onze helpdesk als je hierover meer wil weten. De kosten hiervoor zijn 195 euro per jaar.

Waarom werken met Single sign-on (SSO)?

Met SSO hoeven gebruikers slechts één set inloggegevens te onthouden voor toegang tot meerdere applicaties en systemen. Dit vermindert het aantal wachtwoorden dat gebruikers moeten onthouden en maakt het inlogproces efficiënter. Inloggen via SSO is dus gebruiksvriendelijk voor degene die moet inloggen in ons programma.

Met SSO kunnen organisaties de toegangscontrole centraliseren en strenge beveiligingsmaatregelen toepassen, zoals multi-factor authenticatie (MFA) en sterke wachtwoordbeleidsregels. Dit vermindert het risico op ongeautoriseerde toegang en helpt de algehele beveiliging van ons programma en jouw gegevens te verbeteren.