API

Met een API kun je Laposta 'onder water' koppelen aan jouw eigen software. API staat voor Application Programming Interface; een koppeling die het mogelijk maakt dat twee applicaties of programma's met elkaar communiceren.

Direct te gebruiken

Als je een account hebt bij Laposta, gratis of betaald, dan mag je gewoon gebruik maken van onze API en hiermee jouw software koppelen aan jouw account. Daarvoor kun je bij een gratis account drie verschillende API-sleutels aanmaken en mag je bij een betaald account zoveel API-sleutels aanmaken als je wil.   

Zo kun je automatisch gegevens laten uitwisselen tussen Laposta en jouw eigen software, bijvoorbeeld jouw CRM, ERP of CMS. Met onze API kun je bijvoorbeeld het e-mailadres van mensen die op jouw website iets bestellen automatisch laten toevoegen aan een lijst. En veranderingen binnen Laposta (zoals aan- en afmeldingen van relaties) kun je automatisch laten verwerken in jouw eigen systeem. 
Vanuit jouw CMS kun je met onze API ook campagnes aanmaken, vullen en verzenden. Voor het versturen van nieuwsbrieven is het niet nodig dat je nog inlogt in jouw Laposta-account.

Voor ontwikkelaars

De API is echt bedoeld voor ontwikkelaars. Op https://api.laposta.nl/doc is alle informatie voor ontwikkelaars en programmeurs vrij toegankelijk.

Als je geen programmeerervaring hebt, is het ondoenlijk ermee aan de slag te gaan. Je hebt dan wellicht meer aan een van onze kant-en-klare koppelingen, waarmee je populaire systemen via bijvoorbeeld een plug-in aan je Laposta-account kunt koppelen.