Veilig inloggen

Jij bent ‘in control’ en krijgt het beheer over jouw gebruikersaccount in Laposta. Wil je een extra veiligheidsstap toevoegen aan je inlogprocedure? Je kunt zelf eenvoudig tweestapsverificatie (2FA) activeren en koppelen aan een verificatie-app naar keuze. Een aanrader voor iedereen die graag veilig werkt!

Tweestapsverificatie wordt ook wel 'verificatie in twee stappen' of 'authenticatie in twee stappen' genoemd (en in het Engels heet het meestal 'two-step verification', 2FA). Het is een extra stap bij het inloggen, waardoor jouw account beter beschermd is.

Gewoonlijk log je in met jouw login en wachtwoord. Als je tweestapsverificatie hebt ingeschakeld, dan wordt als extra stap daarna gevraagd om een code in te tikken die op jouw mobiele telefoon verschijnt. Hierdoor is het voor iemand anders niet voldoende jouw login en wachtwoord te weten; ook het fysiek bezit van jouw telefoon is nu nodig om toegang te krijgen tot jouw account. Het maakt het inloggen een stukje lastiger, maar wel een stuk veiliger.

Je kunt tweestapsverificatie zelf activeren in jouw account en wordt stap voor stap geleid door de aanmeldprocedure. 

Bij een betaald account kun je gebruik maken van single sign-on (SSO).