Automatische verjaardagscampagne

Een relatie automatisch een persoonlijke digitale felicitatie sturen doe je snel en simpel in een verjaardagscampagne.

Hoera!

Met een verjaardagscampagne kun jij jouw relaties vlak voor of op hun verjaardag automatisch een (gepersonaliseerde) verjaardagsmail met felicitatie toesturen.

De verjaardagscampagne is een kant-en-klare automation, die speciaal gericht is op verjaardagen. Als jij van jouw relaties de geboortedatum invoert, dan kun je in Laposta automatisch gebruik maken van speciale verjaardagsrelatievariabelen, zodat je in jouw mail kunt verwijzen naar de leeftijd of dag waarop je relatie jarig is.
Je kunt bovendien aangeven of jouw jarige relatie de persoonlijke verjaardagsmail op de heugelijke dag zelf moet ontvangen, of een aantal dagen (naar keuze) daarvoor.

Voorbeeld: Sophie wordt 25 jaar

Voorbeeldje: jij voegt Sophie Hofman aan jouw relatielijst toe, met haar e-mailadres, voornaam en haar geboortedatum (5-2-2001). Je maakt een verjaardagcampagne die je drie dagen voor haar eerstvolgende verjaardag (in 2025) automatisch wil laten versturen. Je personaliseert deze campagne door gebruik te maken van verschillende relatievariabelen, die automatisch door Laposta worden berekend op basis van de geboortedatum van Sophie. Alle variabele elementen in onderstaand voorbeeld zijn dik gedrukt.

Je maakt een onderwerpregel waarin je de voornaam en nieuwe leeftijd als rangtelwoord plaatst. Sophie ziet dan bijvoorbeeld:
Hoera Sophie, alvast iets voor jouw 24e verjaardag!

In de feestelijk vormgegeven nieuwsbrief plaats je een tekst waarin je de relatie aan het begin van de verjaardag zoveel minuten vrij geeft als de nieuw verworven leeftijd. Daarbij benoem je ook op welke dag en welke datum de relatie jarig is. Sophie ziet dan bijvoorbeeld: 
Nog 3 dagen wachten, Sophie, dan mag jij 24 kaarsjes uitblazen. Dat moeten we vieren op deze speciale woensdag!
Speciaal voor jouw 24e verjaardag kun jij op woensdag 5 februari 24 minuten later aan je werkdag beginnen. Natuurlijk zetten we jou op 5 februari nog in het zonnetje. Alvast een fijne oudejaarsdag!

Op deze manier wordt een verjaardagscampagne voor iedere relatie persoonlijk en uniek samengesteld. 

Je stelt een verjaardagscampagne samen in zes stappen en gebruikt daarbij altijd een relatielijst waarin je geboortedata hebt geplaatst. Je kiest een sjabloon, vult de nieuwsbrief, doet een laatste controle en zet 'm in de taakplanner; de campagne wordt dan automatisch op de verjaardag (of een aantal dagen daarvoor, wat jij wilt) aan iedere relatie persoonlijk verzonden!

Tip: je kunt de techniek van de verjaardagscampagne natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een automatische e-mail vlak voordat iemands contract afloopt, of een aantal dagen voor een ingeplande afspraak waarvan je de datum in je relatielijst hebt geplaatst.