Resultaten of niet

Veel gebruikers van Laposta vinden het belangrijk om de resultaten van verzonden nieuwsbrieven te kunnen zien. Daarom legt Laposta op verschillende manieren het gedrag van jouw ontvangers vast. 

Het vastleggen van deze gegevens betekent een inbreuk op de privacy van jouw lezers. Wil jij de privacy van jouw ontvangers beter beschermen? Als je een (betaald) abonnement hebt bij Laposta, dan heb je daarvoor drie opties:

  • Geen tracking, maximale privacy
  • Wel tracking, geen persoonlijke resultaten
  • Geanonimiseerde persoonlijke resultaten

Optie 1: geen tracking, maximale privacy

Als je voor deze optie kiest, dan schakelen we alle tracking voor jouw nieuwsbrieven uit. Dat betekent geen onzichtbare afbeeldingen meer in jouw nieuwsbrieven, en geen links die via onze servers lopen.

Het gevolg van deze instelling is dat we geen resultaten meer kunnen tonen over de interactie van jouw lezers met jouw nieuwsbrief, behalve gegevens over bounces en afmeldingen.

Optie 2: wel tracking, geen persoonlijke resultaten

Bij deze optie registreren we wel alle gegevens, maar tonen we alleen geaggregeerde resultaten. Er is dus geen data meer zichtbaar over individuele acties.

Het gevolg van deze instelling is dat we geen resultaten meer kunnen tonen op persoonsniveau; dus bijvoorbeeld nog wel hoe vaak een link is aangeklikt, maar niet meer wie dat precies gedaan heeft.

Optie 3: geanonimiseerde persoonlijke resultaten

Bij deze optie registreren we wel alle gegevens, en tonen ook persoonlijke resultaten, maar zonder te laten zien om welk e-mailadres het gaat. De e-mailadressen worden door een willekeurige reeks tekens vervangen. Je kunt dan bijvoorbeeld nog wel zien dat iemand om 22:14 uur op een link geklikt heeft, en dat diezelfde persoon om 22:19 uur een andere link heeft aangeklikt, maar je kunt niet meer zien om welke persoon dat gaat.