Ook al zijn Mailchimp en Laposta allebei e-mailmarketingprogramma’s en kun je met beide tools gratis nieuwsbrieven versturen, ze verschillen behoorlijk van elkaar. We merken dat Laposta steeds vaker als Nederlands alternatief voor Mailchimp wordt genoemd en gebruikt. Daarover krijgen we ook steeds vaker vragen. Daarom hebben we een aantal belangrijke kenmerken voor je op een rij gezet. 

1. Gewoon gratis tot 2000 relaties (met alle functionaliteiten)

Je kunt met Laposta gratis nieuwsbrieven versturen naar maximaal 2000 relaties (tot 12.000 nieuwsbrieven per maand). En je kunt daarbij gebruik maken van nagenoeg álle uitgebreide mogelijkheden van onze nieuwsbrieftool, waarover straks meer. Eerst iets meer over die relaties: de basis van jouw mailcampagne. Je relaties voeg je via Excel snel en makkelijk aan ons programma toe. We hebben verschillende aanmeldformulieren voor je klaar staan, die je ook simpel en snel koppelt aan je website. Relaties worden automatisch ontdubbeld. Nieuwe relatiegegevens worden vanzelf aangepast. Voor aparte doelgroepen kun je extra lijsten of segmenten aanmaken. Je kunt gegevens van jouw relaties met zoveel velden verrijken als jij wilt om goed te kunnen segmenteren en personaliseren. Hier lees je meer over het beheren van je relaties.

2. Uitgebreide mogelijkheden voor campagnes

Laposta heeft een uitgebreide en makkelijke drag & drop-editor. Je kiest zelf of je start met een eigen sjabloon, met een kant-en-klaar template aan de slag gaat of een sjabloon op maat wil laten maken. De sjablonen en templates zijn voor iedereen beschikbaar. Met de drag & drop-editor beschik je over tal van mogelijkheden, waar ook professionele vormgevers blij van worden. En natuurlijk kun je jouw e-marketingcampagnes ook automatiseren met een uitgebreide tool voor automation. Automation, een uitgebreide versie van een autoresponder, is voor alle klanten van Laposta volledig beschikbaar. 

3. Laposta neemt privacy serieus

Met Laposta kun je voldoen aan alle eisen van de AVG. Voor iedere gebruiker staat een verwerkersovereenkomst klaar, die gemakkelijk binnen ons programma getekend kan worden. Al onze servers staan in Nederland. Bovendien hebben we een ISO-27001 certificering, wat zekerheid geeft over de zorgvuldige omgang met je gegevens. Daarnaast kun je de privacy van ontvangers van jouw nieuwsbrieven beschermen door resultaten en statistieken van je nieuwsbrief op drie verschillende niveaus te anonimiseren.

4. Ontwikkeld in Nederland, gericht op Nederlandse organisaties

Laposta is door onszelf ontwikkeld. Het complete programma en de documentatie (kennisbank) zijn in het Nederlands. Ook onze helpdesk ondersteunt je in het Nederlands: snel en praktisch via e-mail en - als je een betaald account hebt - ook telefonisch. En gewoon gedurende de hele periode dat je met ons nieuwsbriefprogramma werkt!