Nederlandse Mailchimp?

Is Laposta Mailchimp in het Nederlands of de Nederlandse versie van Mailchimp?
Nee. Ook al zijn Mailchimp en Laposta allebei e-mailmarketingprogramma’s en kun je met beide tools gratis nieuwsbrieven versturen, ze verschillen behoorlijk van elkaar.

We merken dat Laposta steeds vaker als Nederlands alternatief voor Mailchimp wordt genoemd en gebruikt. Daarover krijgen we ook steeds vaker vragen. Daarom hebben we een aantal belangrijke kenmerken voor je op een rij gezet.

Laposta
Mailchimp
Gratis gebruik?

Tot 2000 relaties

Laposta telt alleen actieve relaties en kent geen beperking op het aantal lijsten.

Tot 500 relaties

Mailchimp telt daarbij ook afgemelde relaties en bij het gratis pakket mag maar één lijst gebruikt worden.

In het Nederlands?

Helemaal

Laposta is door onszelf ontwikkeld. Het complete programma en de documentatie zijn in het Nederlands.

Gedeeltelijk

Bepaalde onderdelen van Mailchimp, zoals formulieren, zijn in het Nederlands beschikbaar. Het programma zelf echter niet.

Service?

Uitgebreid

Laposta biedt een uitstekende service. Bij gratis gebruik van ons programma kun je je vragen altijd per mail stellen. Bij betaald gebruik bieden wij ook telefonische support.

Beperkt

Bij gratis gebruik van Mailchimp kunnen er alleen de eerste dertig dagen vragen per mail worden gesteld. Er is geen telefonische ondersteuning - ook niet bij betaald gebruik.

Beveiliging gegevens /
AVG?

Goed

Laposta voldoet volledig aan alle eisen van de AVG en is ISO-27001 gecertificeerd. Er zijn verschillende privacy instellingen mogelijk.

Onvoldoende

Mailchimp biedt een voor Europa ontoereikend beschermingsniveau van persoonsgegevens.

Drag & drop-editor en sjablonen?

Ja

Laposta heeft een uitgebreide en makkelijke drag & drop-editor, met een aantal extra mogelijkheden. Alle sjablonen zijn voor iedereen beschikbaar.

Beperkt

Mailchimp heeft een uitgebreide en makkelijke drag & drop-editor, maar in het gratis pakket zijn niet alle sjablonen beschikbaar.

Autoresponder / automation?

Ja

Laposta heeft automation, een uitgebreide versie van een autoresponder. Automation is voor alle klanten volledig beschikbaar.

Beperkt

Mailchimp heeft inmiddels een goedwerkende autoresponder, maar die is maar deels beschikbaar voor gratis klanten.

Heldere tarieven?

Ja

Laposta heeft één pakket voor iedereen.

Nee

De tarieven en pakketten van Mailchimp zijn ingewikkeld.

Vraag een account aan bij Laposta Vraag een account aan bij Mailchimp

Lees meer over de belangrijkste kenmerken van Laposta


1. Gewoon gratis tot 2000 relaties (met alle functionaliteiten)

Je kunt met Laposta gratis nieuwsbrieven versturen naar maximaal 2000 relaties (tot 12.000 nieuwsbrieven per maand). En je kunt daarbij gebruik maken van nagenoeg álle uitgebreide mogelijkheden van onze nieuwsbrieftool, waarover straks meer.

Eerst iets meer over die relaties: de basis van jouw mailcampagne. Je relaties voeg je via Excel snel en makkelijk aan ons programma toe. We hebben verschillende aanmeldformulieren voor je klaar staan, die je ook simpel en snel koppelt aan je website.

Relaties worden automatisch ontdubbeld. Nieuwe relatiegegevens worden vanzelf aangepast. Voor aparte doelgroepen kun je extra lijsten of segmenten aanmaken. Je kunt gegevens van jouw relaties met zoveel velden verrijken als jij wilt om goed te kunnen segmenteren en personaliseren.

In onze uitgebreide documentatie lees je alles over het beheren van je relaties.

2. Uitgebreide mogelijkheden voor campagnes

Laposta heeft een uitgebreide en makkelijke drag & drop-editor. Je kiest zelf of je start met een eigen sjabloon, met een kant-en-klaar template aan de slag gaat of een sjabloon op maat wil laten maken. De sjablonen en templates zijn voor iedereen beschikbaar.

Met de drag & drop-editor beschik je over tal van mogelijkheden, waar ook professionele vormgevers blij van worden.

En natuurlijk kun je jouw e-marketingcampagnes ook automatiseren met een uitgebreide tool voor automation. Automation, een uitgebreide versie van een autoresponder, is voor alle klanten van Laposta volledig beschikbaar.

Ontdek bijvoorbeeld hoe zo’n automation werkt met een automatische verjaardagcampagne.

3. Laposta neemt privacy serieus

Met Laposta voldoe je aan de eisen van de AVG. Voor iedere gebruiker staat een verwerkersovereenkomst klaar, die gemakkelijk binnen ons programma getekend kan worden. Al onze servers staan in Nederland. Bovendien hebben we een ISO-27001 certificering, wat zekerheid geeft over de zorgvuldige omgang met je gegevens.

Daarnaast kun je de privacy van ontvangers van jouw nieuwsbrieven beschermen door resultaten en statistieken van je nieuwsbrief op drie verschillende niveaus te anonimiseren.

4. Ontwikkeld in Nederland, gericht op Nederlandse organisaties

Laposta is door onszelf ontwikkeld. Het complete programma en de documentatie (kennisbank) zijn in het Nederlands. Ook onze helpdesk ondersteunt je in het Nederlands: snel en praktisch via e-mail en - als je een betaald account hebt - ook telefonisch. En gewoon gedurende de hele periode dat je met ons nieuwsbriefprogramma werkt!