Nieuws

Wij worden nog elke dag een stukje beter.

17 januari 2024

Wijzigingen bij Gmail

Gmail past sinds kort nieuwe regels toe om spam te beperken. Een van deze regels is dat het niet meer toegestaan is om in een extern programma (zoals Laposta) te mailen vanuit een @gmail.com adres. Sinds vandaag is dat daarom binnen ons programma helaas niet meer mogelijk. De oplossing hiervoor is om gebruik te maken van een afzendadres van je eigen domeinnaam (of een ander e-mailadres waarop geen DMARC staat ingesteld).

Mailen naar @gmail.com adressen kan natuurlijk wel nog gewoon.

Meer informatie vind je hier

5 december 2023

Conditionele inhoud

Vanaf vandaag is het mogelijk voor elk blok in je nieuwsbrief aan te geven aan wie het getoond mag worden. We noemen dit 'conditionele inhoud'. Op deze manier kun je je nieuwsbrieven nog persoonlijker maken.

Lees er meer over in onze documentatie.

1 november 2023

Gebruikers beheren in overzichtsaccount

Maakt jouw organisatie gebruik van een overzichtsaccount? Vanaf nu is het mogelijk gebruikers van accounts direct vanuit het overzicht te beheren. Inloggen in de accounts is dus niet meer nodig.

Lees hier meer over het overzichtsaccount.

1 juni 2023

Foto's bewerken

Wil je een foto in je nieuwsbrief uitsnijden of hierover een tekst plaatsen? Dat kan in de nieuwe foto-editor waarmee je afbeeldingen kunt aanpassen. Je kunt een foto bijvoorbeeld roteren en uitsnijden en voorzien van (aanpasbare) filters, teksten, stickers en lijsten. Ook instellingen als helderheid en belichting kun je wijzigen. Deze nieuwe foto-editor werkt in álle sjablonen, dus ook in een (Joe-)sjabloon-op-maat.

Zo kun je een afbeelding bewerken

19 mei 2023

Nieuwe drag & drop-editor

Gebruik je onze drag & drop-editor? Dan werk je vanaf nu in een verbeterde versie waarin je gebruik kunt maken van nieuwe functies om de weergave van jouw nieuwsbrief op een mobiele telefoon te optimaliseren. Je kunt de vormgeving voor de mobiele weergave aanpassen en kiezen welke blokken je wel of niet toont op desktop of mobiel. Daarnaast kun je nu ook onder meer een automatisch gegenereerde inhoudsopgave toevoegen.

Zo werkt de vernieuwde drag & drop-editor

15 april 2023

Storing van 14 april

Op 14 april viel rond 12:00 uur het opslagsysteem van onze hostingprovider uit. Deze opslag is een soort grote gedeelde schijf, waar bijna alle andere diensten van afhankelijk zijn. Hierdoor werd ons gehele programma onbereikbaar.

We konden hierbij helaas niet veel meer doen dan afwachten. Rond 01:00 uur vannacht waren de problemen opgelost en konden we ons systeem weer opstarten.

We bieden onze excuses aan voor het ongemak dat deze storing veroorzaakt heeft, en we informeren u binnenkort per e-mail over de oorzaken, gevolgen en maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen.

Wilt u op de hoogte blijven van de status van ons systeem, dan kunt u zich abonneren op https://status.laposta.nl.

23 februari 2023

Previewtekst

Veel e-mailprogramma's tonen onder of naast het onderwerp nog een extra regel tekst, vóórdat de mail geopend wordt. Dit heet de previewtekst. In Laposta kun je deze previewtekst nu ook invoeren (bij het maken van een campagne, in Stap 1).

Lees er meer over in onze documentatie.

30 januari 2023

Verbeteringen overzichtsaccount

Maakt u gebruik van een overzichtsaccount? Dan kunt u vanaf nu zelf gebruikers beheren, tweestapsverificatie instellen, en gebruikers beheren.

20 december 2022

Kerstsjablonen

Speciaal voor kerst hebben onze ontwerpers drie kant-en-klare sjablonen gemaakt. Je kunt ze direct inzetten om je relaties fijne kerstdagen te wensen. Het ontwerp kun je ook nog aanpassen (in Stap 4 bij het maken van een campagne).

20 september 2022

Contactcentrum

Verstuurt uw organisatie meerdere soorten nieuwsbrieven? Dit nieuwe onderdeel biedt uw relaties één plek waar ze hun voorkeuren aan kunnen geven. Het maakt hierbij niet uit of de gegevens worden opgeslagen in verschillende lijsten, in een veld van een lijst, of zelfs in verschillende accounts.

Lees meer in onze documentatie.

1 juli 2022

Feedback bij afmelden

Wilt u weten waarom mensen zich afmelden? Ons programma laat na het uitschrijven een extra pagina zien, waarin gevraagd wordt naar de reden van de afmelding. Veel mensen vullen iets in en zo krijgt u waardevolle informatie over de ontvangst van uw nieuwsbrieven.

De gegeven feedback vindt u op een paar plekken terug, maar voornamelijk bij Resultaten / Feedback.

Lees er alles over in onze documentatie.

14 juni 2022

Nieuw aanmeldformulier

We hebben een geheel nieuw aanmeldformulier dat u kunt opnemen in uw website. Met veel mogelijkheden voor de vormgeving en de weergave. Zo kunt u er bijvoorbeeld een popup van maken, of een slide-in. En kunt u bepalen dat het formulier getoond wordt als de bezoeker van uw website bijna onder aan de pagina is, of bij het verlaten van de pagina. En nog veel meer.

Probeer het onder Relaties / (lijst aanklikken) / Verrijken. Of lees er eerst meer over in onze documentatie.

10 februari 2022

Extra gebruikers voor overzichtsaccount

Maakt uw organisatie gebruik van het overzichtsaccount? Dan kunnen we nu extra gebruikers (logins) aanmaken. Vanuit het oogpunt van beveiliging is het delen van logins af te raden.

Lees meer over het overzichtsaccount.

13 december 2021

Kwetsbaarheid Log4j, niet relevant voor Laposta

Op 10 december is er is een ernstige kwetsbaarheid gevonden in Apache Log4j. Dit is software die veel gebruikt wordt in webapplicaties en allerlei andere systemen. Gelukkig maken we bij Laposta geen gebruik van Java, en dus ook niet van Log4j.

Voor de zekerheid heeft onze security partner HackDefense nog een scan uitgevoerd, waaruit bleek dat de software inderdaad niet aanwezig is. Laposta is dus op geen enkele manier kwetsbaar.

Zie voor meer informatie de website van het NCSC.

1 juli 2021

Beheer API sleutels

We hebben het beheer van API sleutels verbeterd. Het is nu mogelijk meerdere sleutels aan te maken, ze een naam te geven, en ze te blokkeren als dat nodig is. Dit kan onder Toegang & Abonnement / Koppelingen / API sleutels.

Lees meer over het beheren van API sleutels in onze documentatie.

De documentatie voor de API is nu ook in het Engels beschikbaar.

16 juni 2021

Sjablonen kopiëren tussen accounts

Als u gebruik maakt van meerdere accounts dan kan het handig zijn een sjabloon naar een of meerdere andere accounts te kopiëren. Bijvoorbeeld om zo een voorbereide nieuwsbrief klaar te zetten voor verschillende afdelingen. Of, als u een ontwerper bent, een sjabloon beschikbaar te maken in het account van een klant. Dit kunt u voortaan gemakkelijk zelf doen.

Lees er meer over in onze documentatie.

14 juni 2021

Uitsluiting kliks van spamfilters

De afgelopen jaren is er wereldwijd een toename te zien in het aantal verstuurde phishing en spam e-mails. Organisaties gebruiken scanners die links in inkomende e-mails volgen om te zien of er schadelijke inhoud achter te vinden is. Het volgen van deze links is in Laposta te zien als kliks. Dat is natuurlijk niet wenselijk en daarom hebben we ons systeem aangepast.

Lees er meer over in onze documentatie.

7 juni 2021

Gebruikers beheren

Het is nu mogelijk zelf extra gebruikers (logins) aan te maken en te wijzigen. Dit kan onder Toegang & Abonnement / Inloggen / Gebruikers.

Voor gratis accounts was tot nu toe maar één login toegestaan. Dat aantal is verhoogd naar drie.

Lees meer over het beheren van gebruikers in onze documentatie.

31 mei 2021

Applicatie in het Engels

Laposta is nu ook in het Engels beschikbaar. Handig voor internationale organisaties, die kantoren in het buitenland met Laposta willen laten werken.

De taal kunt u instellen onder Toegang & Abonnement / Inloggen / Gegevens.

19 april 2021

Extra Wordpress plugin voor aanmeldformulier

We hebben een nieuwe Wordpress plugin gemaakt. Hiermee kan een ingebed formulier op elke gewenste plek worden geplaatst. Het formulier bestaat uit kale html met handige CSS classes, zodat het helemaal vormgegeven kan worden in de stijl van de website. Vooral voor webbouwers is dit een handige toevoeging.

Lees er meer over in onze documentatie.

18 maart 2021

Koppeling met Zapier

Sinds kort heeft Laposta een integratie met Zapier. Zapier verbindt verschillende systemen met elkaar. Hierdoor kan Laposta gekoppeld worden aan meer dan 2000 andere softwarepaketten.

Lees er meer over in onze documentatie.

4 maart 2021

Nieuwe social media iconen

We hebben het aantal beschikbare iconen voor social media uitgebreid: Apple Music, Spotify, Soundcloud en Vimeo zijn nu ook beschikbaar. Bovendien zijn er meer mogelijkheden voor de vormgeving.

Start een nieuwe campagne om er gebruik van te kunnen maken.

24 september 2020

Inlezen van RSS feeds in sjabloon

Aan veel websites is een RSS feed gekoppeld. Hierin staan bijvoorbeeld de laatste artikelen, maar dan in een formaat dat voor computers goed leesbaar is. Binnen een Joe sjabloon kan zo'n feed automatisch ingelezen worden. Kopieëren en plakken is dan niet nodig.

Lees er meer over in onze documentatie.

En hier staat meer informatie over de verschillende sjablonen.

27 maart 2020

Resultaten via onze API

Veel ontwikkelaars koppelen systemen aan Laposta via onze API. Sinds kort is het daarbij ook mogelijk de resultaten van verzonden campagnes op te vragen, zodat die op een eigen manier verwerkt of weergegeven kunnen worden.

Zie: api.laposta.nl/doc

15 februari 2020

Koppeling met Joomla

Maakt u voor uw website gebruik van Joomla? Dan kunt u met deze plugin gemakkelijk een aanmeldformulier zichtbaar maken. Lees er meer over in onze documentatie.

28 januari 2020

Voorbeelden van nieuwsbrieven

We hebben inmiddels honderden sjablonen voor klanten gemaakt. Op deze pagina kun je er een aantal bekijken, ter inspiratie: laposta.nl/nieuwsbrief-voorbeelden.

23 juli 2019

Personaliseren onderwerpregel

Naast de inhoud van uw nieuwsbrief kunt u nu ook de onderwerpregel personaliseren. Dit kan met een knop naast het veld voor het onderwerp (in Stap 1 bij het maken van een campagne).

In onze documentatie kunt u meer lezen.

19 juni 2019

Toegankelijke nieuwsbrieven

Veel organisaties vinden het belangrijk hun website toegankelijk te maken voor mensen met beperkingen. Nieuwsbrieven zijn net als websites een vorm van digitale communicatie, en verdienen eigenlijk dezelfde aandacht. Om hierbij te helpen hebben we in kaart gebracht wat ervoor nodig is om ook nieuwsbrieven toegankelijk te maken.

24 februari 2019

ISO-27001 certificering

Eerder deze maand hebben we een ISO-27001 certificering behaald. ISO-27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. De implementatie van deze norm geeft onze klanten garanties met betrekking tot de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van de aan ons toevertrouwde gegevens.

23 december 2018

Koppeling met WooCommerce

Als u een WordPress / WooCommerce webshop hebt, dan kunt u gemakkelijk een vinkje voor uw nieuwsbrief toevoegen aan het bestelproces. Lees meer in onze documentatie.

11 december 2018

Privacy

Om na het verzenden van uw nieuwsbrief uitgebreide resultaten te kunnen laten zien, maakt ons programma gebruik van tracking. In onze documentatie kunt u lezen hoe u dit eventueel uit kunt schakelen.

5 december 2018

Tweestapsverificatie

Maak uw account extra veilig door tweestapsverificatie in te schakelen. Dit kan onder Toegang & abonnement (rechtsboven), onder de tab 'Inloggen'.

In onze documentatie kunt u meer lezen over deze functie.

19 november 2018

Emoticons in onderwerpregel

Vanaf vandaag is het gemakkelijk emoticons (symbolen als smileys, kerstbomen en hartjes) toe te voegen aan de onderwerpregel. Dit doet u door in Stap 1 de smiley aan te klikken aan de rechterkant in de onderwerpregel.

In onze documentatie staat wat meer informatie over het gebruik van emotions.

21 augustus 2018

Automation

We hebben een nieuw (groot) onderdeel aan ons programma toegevoegd: automation. (Sommige mensen noemen dit ook wel autoresponder). Met automation kun je voor al je relaties een persoonlijk traject vastleggen.

Begin meteen door op de tab Automations te klikken, of lees erover in onze documentatie.

13 mei 2018

Afbeeldingen bewerken

Tot voor kort moest u een afbeelding die gedraaid was, of te hoog, of te donker, buiten ons programma bewerken. Vanaf vandaag kan dat ook binnen ons programma. Als u in de drag & drop-editor over een afbeelding muist, dan verschijnt een knop 'Afbeelding bewerken'.

Het is ook mogelijk tekst over een afbeelding te plaatsen en allerlei filters toe te passen.

In onze documentatie kunt u meer lezen.

3 april 2018

Beter overzicht campagnes

De pagina met het overzicht van alle campagnes is verbeterd. U kunt nu bladeren en makkelijk zoeken op onderwerp en naam.

9 januari 2018

Verwerkers- overeenkomst

Wij verwerken voor u persoonsgegevens (e-mailadressen, namen, en eventueel extra gegevens). Vanaf 25 mei van dit jaar is daarom in het kader van de AVG verplicht een verwerkersovereenkomst te sluiten.

U krijgt deze overeenkomst vanzelf aangeboden binnen ons programma en kunt dan direct online tekenen. Te vinden onder Toegang & Abonnement → Abonnement → Documenten.

In onze documentatie kunt u eventueel meer lezen over de AVG.

11 december 2017

Aanmeldformulier op Facebook

Heeft uw organisatie een pagina op Facebook? Vanaf nu kunt u heel gemakkelijk een aanmeldformulier als extra tabblad toevoegen. Meer leest u in onze documentatie.

24 november 2017

Deel uw mening

Hoe tevreden bent u over ons? We horen graag uw mening!

Beoordeel Laposta

16 november 2017

Koppeling Teamleader

Gebruikt u Teamleader? Sinds vandaag is een koppeling met dit populaire CRM programma beschikbaar. Lees er meer over in onze documentatie.

28 augustus 2017

Koppeling met PerfectView

Gebruikt u het CRM pakket PerfectView? Sinds vandaag is een koppeling met dit programma beschikbaar. Lees er meer over in onze documentatie.

29 mei 2017

Koppeling met Mijnwebwinkel

Sinds vandaag is een koppeling met het bekende Nederlandse webwinkelsysteem Mijnwebwinkel beschikbaar. Lees er meer over in onze documentatie.

16 april 2017

Authenticatie van uw domeinen

Om het afleveren van uw nieuwsbrieven (nog) verder te verbeteren, kan het zinnig zijn wat extra informatie op te nemen in de DNS van uw domeinen. U kunt dit nu zelf regelen onder Toegang & abonnement / Instellingen / Authenticatie.

Zie voor meer uitleg onze documentatie.

8 maart 2017

Nieuwe sjablonen

Vandaag hebben we vier door ons voorbereide sjablonen aan Laposta toegevoegd (Jacco, Maas, Renate en Zora). Deze kunnen direct door u in gebruik worden genomen.

De sjablonen zijn te vinden in Stap 3 bij het maken van een campagne.

26 november 2016

Nieuwe koppelingen

Met een koppeling tussen Laposta en een ander systeem worden relaties automatisch gesynchroniseerd. Dat kan veel tijd besparen. We hebben net weer twee nieuwe koppelingen opgeleverd: met CCV Shop en Lightspeed.

6 oktober 2016

De vormgeving van een blok standaard maken

In onze drag & drop-editor kun je de verschillende blokken (knop, tekst etc) uitgebreid vormgeven. Maar een nieuw blok heeft weer de standaard, kale opmaak. Met een nieuw handigheidje kun je de opmaak van een blok standaard maken voor nieuwe blokken:

laposta.nl/doc/677

29 september 2016

Op de hoogte van wijzigingen

Met de wijzigingslink onderaan je nieuwsbrief kunnen relaties hun gegevens aanpassen. Hiervan kun je nu via een mailtje op de hoogte blijven, net als bij aan- en afmeldingen. Het e-mailadres kun je opgeven onder Relaties -> (lijst selecteren) -> Kenmerken.

5 september 2016

Vernieuwingen verzendcluster

Om het snel toenemende aantal e-mails dat met ons programma verzonden wordt soepel te kunnen verwerken, hebben we afgelopen weken achter de schermen een nieuw cluster mailservers opgezet en in gebruik genomen.

Het nieuwe cluster is sneller (tot 1 miljoen e-mails per klant per uur), maakt gebruik van versleuteling (TLS) en is beter bestand tegen storingen.

Lees hier eventueel meer: laposta.nl/doc/675.

21 juni 2016

Uitbreiding API

Met onze API kun je nu ook campagnes aanmaken, vullen en verzenden vanuit (onder meer) je eigen CMS. Met deze uitbreiding is het voor het versturen van je nieuwsbrief niet meer noodzakelijk in je account in te loggen.

https://api.laposta.nl/doc

26 mei 2016

Beveiliging persoonsgegevens

Aan de beveiliging van persoonsgegevens worden steeds hogere eisen gesteld. Op onze website kun je nalezen op welke wijze wij jouw gegevens adequaat beschermen:

laposta.nl/beveiliging-gegevens

14 december 2015

Activeren van opgeschoonde relaties

Vanaf vandaag kun je opgeschoonde relaties eenvoudig aan je lijst met actieve relaties toevoegen - mits je beschikt over het juiste, actuele mailadres van je relatie. Je opgeschoonde relatie hoef je niet meer opnieuw in te voeren. Voor meer info:

laposta.nl/doc/497

4 december 2015

Fijne kerstsjablonen!

Speciaal voor kerst hebben onze ontwerpers twee kant-en-klare sjablonen gemaakt. Je kunt ze direct inzetten om je relaties fijne kerstdagen te wensen. Het ontwerp kun je in de drag & drop-editor (in Stap 4) ook nog aanpassen.

9 november 2015

Nieuwe editor

Aan ons programma hebben wij een nieuwe editor toegevoegd. Met deze drag & drop-editor heb je veel meer mogelijkheden om je nieuwsbrief op te maken. Ook voor professionele ontwerpers is onze nieuwe editor zeer interessant. Zie ook:

laposta.nl/editor

8 september 2015

Koppeling met myShop.com

Maak je voor je webwinkel gebruik van myShop.com? Sinds deze zomer kun je myShop.com en Laposta eenvoudig koppelen. Daarmee komen je klantgegevens in je webwinkel(s) bij myShop.com automatisch in ons programma terecht. Voor meer info:

laposta.nl/doc/606

4 juni 2015

24 Tips voor meer relaties

Wettelijk mag je alleen nieuwsbrieven versturen aan bestaande klanten en relaties die hiertoe vooraf expliciet toestemming hebben gegeven. Hoe kom je - gegeven deze randvoorwaarde - aan meer relaties (e-mailadressen)?

24 Tips die mensen verleiden zich (eerder) voor je nieuwsbrieven aan te melden:

laposta.nl/tips/meerrelaties

19 mei 2015

24 Tips om spam te voorkomen

Met Laposta beschik je over een uitstekend verzendmedium. Helaas wil dat niet zeggen dat je nieuwsbrief niet als spam kan worden gemarkeerd. De kwaliteit van je relatielijst(en), je onderwerpregel, en de inhoud en opmaak van je nieuwsbrief zijn daarvoor ook van belang.

24 Tips om te voorkomen dat je nieuwsbrief als spam wordt gemarkeerd:

laposta.nl/tips/voorkomspam

15 januari 2015

Profielverrijking

Sinds deze week kun je je relaties hun eigen gegevens laten inzien en wijzigen.

Hiertoe hoef je aan je nieuwsbrief alleen maar een speciale link toe te voegen. Het bijbehorende wijzigingsformulier kun je eenvoudig opmaken. Voor meer info:

laposta.nl/doc/582

6 januari 2015

Zelfstandig aanmeldformulier

Naast een ingebed aanmeldformulier is er nu een zelfstandig aanmeldformulier. Het zelfstandig aanmeldformulier wordt op een aparte pagina - los van je website - vertoond.

Met een link kun je naar dit formulier verwijzen. Deze link kun je plaatsen op je website, in een handtekening onderaan je e-mail of op sociale media als Twitter en Facebook. Voor meer info:

laposta.nl/doc/581

15 december 2014

Overzicht van functies

Op onze website hebben wij alle functies van ons programma op een rijtje gezet:

laposta.nl/overzicht

18 juni 2014

Vernieuwde website

Deze zomer vernieuwen we stap voor stap onze website. Onze homepage is aangepast. Op onze site staan sinds kort ook referenties van klanten en nieuwe voorbeelden van op maat gemaakte nieuwsbrieven:

laposta.nl/voorbeelden

6 juni 2014

Achteraf relatiegegevens aanpassen via Excel

Met een Excel-bestand kon je al snel op grote schaal nieuwe relaties aan je lijst toevoegen. Met Excel kun je nu ook achteraf de gegevens van je huidige relaties aanpassen. Voor meer info:

laposta.nl/doc/491

30 mei 2014

Koppeling met Magento

Is je webshop in Magento gebouwd? Sinds deze week kun je Magento en Laposta eenvoudig koppelen. Daarmee synchroniseer je beide programma's. Met de koppeling komen (wijzigingen in) relatiegegevens in het ene programma automatisch terecht in het andere programma. Voor meer info:

laposta.nl/doc/557

22 april 2014

Omzetten nieuwsbrief naar PDF

Wie het wil, kan zijn verzonden nieuwsbrief nu ook omzetten naar PDF. Voor meer info:

laposta.nl/doc/556

2 april 2014

Single en double opt-in

Geïnteresseerden in je nieuwsbrief werden na aanmelding via het aanmeldformulier altijd direct aan je lijst toegevoegd (single opt-in). Je kunt er nu ook voor kiezen eerst een bevestigingsmail te laten versturen (double opt-in). Voor de voor- en nadelen van beide opties, zie:

laposta.nl/doc/548

17 maart 2014

Zelfgemaakte sjablonen importeren

Sinds begin deze maand kun je zelfgemaakte sjablonen in je account invoeren en klaarzetten voor gebruik. Het sjabloon moet wel opgemaakt zijn in de programmeertaal html. Informatie over alle opties bij een zelfgemaakt sjabloon vind je in onze Documentatie:

laposta.nl/doc/532

26 februari 2014

Koppeling met Google Contacts

Beheer je relaties in Google Contacts? Sinds deze week kun je Google Contacts en Laposta eenvoudig koppelen. Daarmee synchroniseer je beide programma's. Met de koppeling komen (wijzigingen in) relatiegegevens in het ene programma automatisch terecht in het andere programma. Voor meer info:

laposta.nl/doc/525

6 februari 2014

Plugin voor WordPress

Maak je voor je website of blog gebruik van WordPress? Sinds deze week is er een handige plugin, waarmee je het Laposta-aanmeldformulier eenvoudig op je WordPress-site kunt plaatsen. Voor meer info:

laposta.nl/doc/524

24 januari 2014

Bitcoins

Sinds deze week kun je je abonnement en mailcredits ook betalen met bitcoins. Meer informatie over dit nog vrij nieuwe elektronische betaalmiddel vind je hier:

laposta.nl/doc/526

9 januari 2014

Ontvangst nieuwsbrieven bij Gmail

Sinds eind vorig jaar komen nieuwsbrieven bij Gmail automatisch binnen onder de tab Reclame. Daarnaast slaat Gmail sinds kort alle afbeeldingen van een nieuwsbrief op op haar eigen proxyservers.

Wat betekenen deze wijzingen voor je nieuwsbrieven? Lees er alles over in onze Documentatie:

laposta.nl/doc/517
laposta.nl/doc/519

6 december 2013

24 Tips voor goede onderwerpregel

De onderwerpregel van een nieuwsbrief komt er vaak bekaaid af. Ten onrechte. Voor een belangrijk deel bepaalt deze ene regel het succes van je nieuwsbrief. Daarom: 24 tips voor een goede onderwerpregel:

laposta.nl/tips/onderwerpregel

7 november 2013

Wetgeving & misbruik

Het versturen van nieuwsbrieven is aan wettelijke regels gebonden. Op een aparte pagina op onze site hebben wij deze regels op een rijtje gezet. We hebben er bij vermeld wat wij (automatisch) doen om overtreding van de wet te voorkomen.

laposta.nl/wetgeving-en-misbruik

14 juni 2013

Relatievariabele in link

Met Laposta kunt u nu ook een relatievariabele in een link opnemen. Dat is zinvol wanneer u bijvoorbeeld uw relatie via de link in uw nieuwsbrief automatisch wilt laten inloggen op uw website. Of wanneer u uw relatie direct wilt herkennen als hij op uw website komt.

Over dit onderwerp kunt u meer lezen in onze Documentatie:

laposta.nl/doc/506

22 mei 2013

Zoekfunctie documentatie

Alles over ons programma kunt u terugvinden in onze Documentatie. Regelmatig voegen wij er nieuwe informatie aan toe: over de wijze waarop u uw lijst kunt segmenteren tot het personaliseren van uw nieuwsbrieven. Ook begrippen als leesratio, hard en soft bounces, deliverability en spam worden uitgebreid toegelicht.

Aan de Documentatie is nu een zoekfunctie toegevoegd:

https://laposta.nl/doc

3 mei 2013

Extra hardware

Het aantal (grote) gebruikers van Laposta neemt snel toe. Door de snelle groei werkte onze site de afgelopen weken op piekmomenten soms wat trager; de statistieken van nieuwsbriefcampagnes waren ook niet meer altijd live.

Aangezien we een snelle werking van Laposta en live statistieken uiterst belangrijk vinden, hebben we het afgelopen weekend onze capaciteit fors uitgebreid.

3 april 2013

Uitbreiding API

Ontwikkelaars gebruiken onze API om Laposta aan andere systemen te koppelen. Voor hen is er nu naast php ook een bibliotheek voor .NET beschikbaar. Zie:

https://api.laposta.nl/doc

8 maart 2013

Segmenteren

Sinds deze week kunt u in Laposta segmenteren. Hiermee kunt u uw nieuwsbrief aan een deel (segment) van uw lijst versturen. Dat kan prettig zijn. Bijvoorbeeld als u uw nieuwsbrief alleen wilt versturen aan uw relaties uit de provincie Gelderland of aan relaties die in uw laatste nieuwsbrief op een bepaalde link hebben geklikt.

Over segmenteren kunt u in onze Documenatie alles nalezen:

laposta.nl/doc/478

15 februari 2013

Laposta ook white label

Sinds een paar weken kunnen partners en grotere klanten (met dochters of franchisers) ons programma ook white label gebruiken.

Met white label wordt de huisstijl van het programma aangepast. Elke verwijzing naar Laposta is verwijderd. Het programma wordt daarmee helemaal het programma van onze partner of klant.

laposta.nl/white-label

8 februari 2013

Beoordeling nieuwe accounts

Sinds kort checken wij elk nieuw aangevraagd account. Wij willen hiermee voorkomen dat ons programma voor spam of andere ongewenste e-mails wordt gebruikt.

Een gratis account kan nog steeds direct worden gebruikt; alleen het versturen van nieuwsbrieven kan pas na goedkeuring van het account. In de regel beoordelen wij een nieuw account binnen één dag.

14 januari 2013

Overzicht klantaccounts voor partners

Voor onze partners hebben wij een mooi overzicht gemaakt van accounts die door hun klanten zijn aangevraagd. Partners kunnen met één klik inloggen in de accounts van hun klanten, zodat zij hun klanten bij vragen direct kunnen bijstaan.

23 november 2012

Extra opties aanmeldformulier

Het aanmeldformulier kon u al helemaal naar wens vormgeven. Nu kunt u op de pagina Relaties/Aanmelden ook de standaardteksten van dit formulier veranderen, zoals de standaardmelding bij foutief invullen.

14 november 2012

Makkelijker lijstbeheer

Uw relatielijsten kunt u vanaf vandaag nog eenvoudiger beheren. Op de pagina Relaties/Overzicht kunt u elke lijst nu met één klik ontdoen van alle relaties, kopiëren naar een nieuwe lijst of geheel verwijderen.

9 november 2012

Uitbreiding API

Steeds meer ontwikkelaars gebruiken onze API om Laposta aan andere systemen te koppelen. Onze API hebben we daarom uitgebreid met een aantal nieuwe bewerkingen. Zo kunnen partners nu ook zelfstandig accounts aanmaken.

https://api.laposta.nl/doc

24 oktober 2012

Cookies en Privacy statement

Aan onze website zijn vandaag twee pagina's toegevoegd. Op de eerste pagina kunt u nalezen wat cookies zijn en waarom wij ze gebruiken. Op de tweede pagina kunt u lezen hoe wij met privacygevoelige informatie omgaan.

https://laposta.nl/cookies
https://laposta.nl/privacy-statement

5 oktober 2012

Van harte!

Vanaf vandaag kunt u met ons programma uw relaties vlak voor of op hun verjaardag automatisch een fraaie verjaardagsmail toesturen. Voor het maken van een verjaardagscampagne doorloopt u de gebruikelijke zes stappen.
Alle informatie voor het opstellen van een verjaardagsmail vindt u hier:

laposta.nl/doc/466

1 september 2012

Gratis tot 2000 relaties!

Vanaf deze maand kunt u ons programma tot maar liefst 2000 relaties blijvend gratis gebruiken. De enige voorwaarde is, dat onderaan uw nieuwsbrieven een (bescheiden) verwijzing naar Laposta wordt gemaakt. Met een gratis account beschikt u over alle mogelijkheden van Laposta.

28 augustus 2012

Nieuw: API voor ontwikkelaars

Met onze API kunt u automatisch gegevens laten uitwisselen tussen uw eigen software (CMS, CRM) en Laposta. Zo kunt u veranderingen binnen Laposta (zoals aan- en afmeldingen van relaties) automatisch laten verwerken in uw eigen (relatie)systeem. Andersom kunt u wijzigingen in uw systeem automatisch laten doorvoeren in Laposta.

Alle informatie over onze API vindt u hier: api.laposta.nl/doc

6 juli 2012

Afmeldpagina aanpassen

Als relaties zich via de (verplichte) afmeldlink in uw nieuwsbrief afmelden, krijgen zij een afmeldpagina te zien. Op deze pagina kunt u nu uw bedrijfsnaam en logo plaatsen. Afgemelde relaties kunt u desgewenst doorsturen naar (een speciale pagina op) uw website. Aanpassingen aan de afmeldpagina kunt u in uw account maken op de pagina Relaties/Afmelden.

2 juli 2012

Nieuwsbrieven nazenden

Hebben zich na het versturen van uw nieuwsbrief nog nieuwe relaties voor uw lijst aangemeld? Op de pagina Campagnes/Overzicht kunt u nu heel eenvoudig uw nieuwsbrief nazenden.

29 juni 2012

Overzicht campagnes vernieuwd

Het overzicht van campagnes - op de pagina Campagnes/Overzicht - is in een nieuw jasje gestoken. Van elke campagne wordt nu een screenshot van de nieuwsbrief vertoond. Elke bewerking wordt direct in het overzicht vermeld. En bij verzending van uw nieuwsbrief kunt u de voortgang live volgen.

18 juni 2012

Meer relatiegegevens vastleggen

Voor uw aanmeldformulier en lijst kon u al gebruik maken van tekstvelden en numerieke velden. Daarmee kon u al heel veel gegevens van uw relaties vastleggen, zoals voor- en achternaam, woonplaats en telefoonnummer.

Vanaf vandaag zijn er ook datumvelden en meerkeuzevelden. Met een datumveld kunt u bijvoorbeeld een geboortedatum vastleggen. Met een meerkeuzeveld kunt u uw relaties een keuze laten maken uit meerdere opties.

Welke sport beoefent u?
0 Voetbal
0 Hockey
0 Atletiek
0 Zwemmen
0 Overig

De waardes van al deze velden kunt u gebruiken om uw nieuwsbrieven te personaliseren.

9 mei 2012

Nieuwe rubriek: Tips

Het wiel hoeft u niet uit te vinden. Aan onze website hebben we deze week een rubriek Tips toegevoegd. Als eerste geven we u 16 tips voor goede onderwerpen voor uw nieuwsbrief. De komende maanden volgen er in deze rubriek meer tips.

laposta.nl/tips

26 april 2012

Relaties exporteren naar Excel

Alle relaties in uw lijst(en) kon u al makkelijk naar Excel exporteren. Nu kunt u ook relaties naar Excel exporteren die naar aanleiding van een campagne tot een specifieke actie zijn overgegaan: zij hebben uw nieuwsbrief gelezen, uw website bezocht of zich afgemeld. Op de pagina's onder Resultaten vindt u bij alle tabellen met relaties hiertoe een Excel-icoontje.

11 april 2012

Zelf kant-en-klare nieuwsbrief importeren

Heeft u op het internet of uw eigen computer een nieuwsbrief klaargezet? Vanaf vandaag kunt u deze eenvoudig zelf importeren en met Laposta versturen. Ook is het nu mogelijk direct html-code in Laposta in te voeren. Voor meer informatie:

laposta.nl/doc/439

7 maart 2012

Koppeling met Mtrack

Vanaf vandaag kunt u ons statistiekenprogramma Mtrack koppelen aan Laposta. Bij gebruik van beide programma's krijgt u antwoord op de vraag tot hoeveel extra bezoeken aan uw website uw nieuwsbriefcampagnes leiden. Bij koppeling kunt u alle details van bezoeken van uw nieuwsbriefrelaties aan uw website bekijken. Ook berekent Laposta dan voor elke campagne, lijst en relatie een bezoekratio.

Alle informatie over deze unieke toevoeging kunt u nalezen in onze Documentatie:

laposta.nl/doc/426

29 februari 2012

Afmeldpagina in Engels, Duits en Frans

Uw nieuwsbrief kunt u in elke taal opstellen. Sinds vandaag kunt u standaard-mededelingen ook in de juiste taal aan uw relaties tonen. Hierdoor is de afmeldpagina - de pagina die uw relaties te zien krijgen als zij zich via de afmeldlink in uw nieuwsbrief uitschrijven - ook beschikbaar in het Engels, Duits en Frans. Op de pagina Relaties/Kenmerken lijst kunt u de taal van deze mededelingen instellen.

25 januari 2012

Linken naar een bestand

Sinds deze week kunt u in uw nieuwsbrief ook verwijzen naar een bestand, zoals een brochure, brief of formulier. Hiertoe voert u in ons programma eerst uw bestand in (onder Campagnes/Mediatheek/Bestanden). Bij het maken van uw nieuwsbrief (in Stap 3) voegt u vervolgens met één klik een link naar dit bestand toe. Na verzending ziet u in uw resultaten hoevaak uw bestand is geopend.

19 januari 2012

Extra sjablonen

Aan onze sjablonengalerij hebben we drie nieuwe sjablonen toegevoegd. Ze zijn kant-en-klaar. Als klant kunt u ze vrijelijk gebruiken.

10 januari 2012

Inzicht in tariefsbepaling

Uw abonnementstarief hangt af van het gemiddelde aantal actieve relaties dat u heeft. Maar hoeveel actieve relaties heeft u gemiddeld per maand? Wat is het gemiddelde in uw huidige abonnementsjaar? In welke tariefgroep zit u? In uw account - onder Toegang & abonnement/Abonnement - kunt u deze gegevens nu raadplegen.

23 december 2011

Voorbeelden van nieuwsbrieven

Mooie sjablonen en mooie nieuwsbrieven. Niets werkt zo inspirerend. Vanaf vandaag vindt u ze op een aparte pagina op onze website:

laposta.nl/voorbeelden

Aan deze pagina zullen we regelmatig sjablonen en nieuwsbrieven toevoegen.

14 december 2011

Demo met voorbeeld

De demo op onze website wordt volop gebruikt om Laposta te testen. Vanaf vandaag kunt u in de demo ook een verzonden nieuwsbrief van MKB Amsterdam bekijken. De opmaak en statistieken van deze nieuwsbrief, alsook alle (geanonimiseerde) relaties van MKB Amsterdam, geven een uitstekend beeld van de mogelijkheden van ons programma.

23 november 2011

Documentatie

Nagenoeg alle informatie over Laposta hebben we op onze website bijeengebracht in de rubriek Documentatie. In de Documentatie vindt u de meest uiteenlopende zaken: van het plaatsen van een aanmeldformulier op uw website tot het toevoegen van social media aan uw nieuwsbrief. Ook begrippen als leesratio, bounces, deliverability en spam worden toegelicht.

16 november 2011

Bounces exact verklaard

Van elke hard en soft bounce vermeldt Laposta nu de exacte oorzaak. In uw statistieken staat nu bijvoorbeeld: Hard bounce - Mailadres bestaat niet (511). Of: Soft bounce - Mailbox is vol, tijdelijk (422). De getallen tussen haakjes zijn zogeheten SMTP status codes, waarmee technisch deskundigen kunnen nagaan wat er precies fout is gegaan.

28 oktober 2011

Hostname aanpassen

Bij het opvragen van gegevens uit uw nieuwsbrief wordt uw hostname (lees: bedrijfsnaam) vertoond in de browserbalk van uw relaties. Als uw hostname niet naar wens is, kunt u deze nu zelf aanpassen. Hiervoor gaat u in ons programma eerst naar Toegang & abonnement en voorts Instellingen en Hostname.

24 oktober 2011

Integratie social media

Vanaf vandaag kunt u aan uw nieuwsbrief eenvoudig social media toevoegen. Bij het maken van uw nieuwsbriefcampagne vindt u nu in de editor aparte knoppen voor Twitter, Facebook en Google+.

10 oktober 2011

Verzonden campagnes verwijderen

Het overzicht van campagnes kunt u nu zelf opschonen. Verzonden campagnes die u niet interessant (meer) vindt, een testcampagne of een hele oude campagne bijvoorbeeld, kunt u zelf uit uw overzicht verwijderen. Mocht u zich bedenken, dan kunt u een verwijderde verzonden campagne weer aan uw overzicht toevoegen.

23 september 2011

Tekst bij afbeeldingen

Aan uw nieuwsbrief kunt u afbeeldingen toevoegen. Bij het toevoegen van een afbeelding is er nu een extra optie. Bij elke afbeelding kunt u aangeven waar precies u de bijbehorende tekst wilt hebben: alleen in een kolom naast de afbeelding of zowel naast als onder de afbeelding.

19 september 2011

Extra sjablonen

Aan onze sjablonengalerij hebben we vandaag drie nieuwe sjablonen toegevoegd. Ze zijn speciaal voor onze klanten ontworpen. De sjablonen zijn direct klaar voor gebruik.

12 september 2011

Relatiebestand importeren

Uw relatiebestanden kunt u nu zelf importeren. U doet het in een handomdraai. U hoeft alleen het juiste bestand te selecteren en vervolgens per kolom van uw bestand aan te geven of u deze gegevens aan uw lijst in Laposta wilt toevoegen. Als enige nieuwsbriefprogramma accepteert Laposta ook originele Excel-bestanden (eindigend op .xls en xlsx).

9 september 2011

Lijsten sorteren

Veel gebruikers van Laposta hebben meerdere lijsten (relatiebestanden): één voor elke doelgroep. In een fraai overzicht geeft Laposta de belangrijkste statistieken van alle lijsten weer; lijsten kunnen zo eenvoudig met elkaar worden vergeleken. Vanaf vandaag kunt u in dit overzicht de lijsten met één klik sorteren op lijstnaam of datum van aanmaak.

8 september 2011

Relaties en meerdere lijsten

Van elke relatie registreert Laposta elke handeling. In de historie van elke relatie ziet u welke nieuwsbrieven uw relatie heeft geopend en gelezen, en welke links hij heeft aangeklikt. Bij uw relatie staat nu ook vermeld of hij in meerdere lijsten voorkomt.

18 augustus 2011

Gratis abonnement tot 100 relaties

Laposta moet voor iedereen bereikbaar zijn. Zolang u minder dan 100 actieve relaties heeft en minder dan 1000 nieuwsbrieven per maand verstuurt, kunt u ons programma gratis gebruiken. Wel wordt dan na de proefperiode onderaan elke verzonden nieuwsbrief een kleine link naar Laposta opgenomen. Met een gratis abonnement beschikt u over alle mogelijkheden van Laposta.

20 juli 2011

Extra sjablonen

De basissjablonen in Laposta kunt u aanpassen: qua kleur, qua lettertype, met afbeeldingen, etc. Maar met een basissjabloon is niet alles mogelijk. En niet iedereen heeft zin om deze aanpassingen te maken of gevoel voor design. Daarom zijn er vandaag drie door ons voorbereide sjablonen aan Laposta toegevoegd. Deze kunnen direct door u in gebruik worden genomen. De komende maanden volgen er meer voorbereide sjablonen.

4 juli 2011

Extra links en alt-tekst

Bij het invoegen van een afbeelding in uw nieuwsbrief kunt u nu ook een url intikken. De afbeelding wordt zo klikbaar. Tevens kunt u een 'alt-tekst' opgeven. Als een afbeelding in uw e-mail (nog) niet is geladen, wordt de (alt-)tekst getoond.

28 juni 2011

Nieuwe homepage

Onze homepage hebben we vernieuwd. En is nu opgesteld volgens de laatste regelen der kunst. Voor bezoekers via zoekmachines zijn er aparte landingspagina's; zij krijgen een homepage te zien die aansluit op hun zoekopdracht.

21 juni 2011

Partnerpagina

Voor onze partners is er nu een speciale partnerpagina. Op deze pagina vinden onze partners de afspraken terug die wij met hen hebben gemaakt. Ook staat er op de partnerpagina hoeveel bezoeken via hun site aan Laposta zijn gebracht, alsook hoeveel proefabonnementen en abonnementen hieruit voort zijn gekomen.

17 juni 2011

Snelle demo

Vandaag hebben we een demo aan onze site toegevoegd. Elke bezoeker kan zo snel ervaren wat de mogelijkheden van ons programma zijn. Voor de demo is het niet nodig persoonsgegevens in te vullen. Er kan direct met de demo gestart worden.

1 juni 2011

Feestelijke start Laposta

Met slingers, taart en champagne, en een symbolische druk op de knop, heeft Laposta vandaag het licht gezien. Na anderhalf jaar ontwikkelen zijn we live.
Vandaag is het feest. Morgen ontwikkelen we gewoon verder!