Met Laposta is het (weer) mogelijk om nieuwsbrieven te versturen met een gratis e-mailadres, van bijvoorbeeld Gmail, Telenet of Outlook, als afzendadres. Hiervoor past Laposta het afzendadres een klein beetje aan, zodat een gratis e-mailadres toch kan voldoen aan de beveilingsregels die aan afzendadressen worden gesteld.

Hoe werkt het?

Wanneer je een gratis e-mailadres gebruikt als afzendadres, zoals jouwnaam@gmail.com, dan past Laposta jouw afzendadres bij verzending van jouw campagne automatisch aan. In plaats van jouw e-mailadres als afzender te gebruiken, wordt een geauthenticeerd domein van Laposta toegevoegd, bijvoorbeeld zo: 

jouwnaam@gmail.com wordt jouwnaam.gmail.com@send.laposta.app

Dit zorgt ervoor dat e-mailservers de nieuwsbrieven accepteren en niet onterecht als spam beschouwen. Je ziet de manier waarop jouw afzendadres wordt aangepast als je een campagne aanmaakt en een gratis afzendadres selecteert, en via ‘Instellingen’ in je account bij het overzicht ‘Afzendadressen’.

Waarom een eigen domeinnaam beter is

Hoewel deze nieuwe mogelijkheid handig is, blijft het nog steeds het beste om een afzendadres te gebruiken dat hoort bij een eigen domeinnaam, zoals jouwnaam@jouwdomein.nl. Nieuwsbrieven die worden verzonden vanaf een eigen domein wekken namelijk niet alleen meer vertrouwen bij je relaties en bij e-mailproviders. Een eigen domeinnaam biedt ook meer mogelijkheden om de verzending van je nieuwsbrieven te optimaliseren en te authenticeren.

Het belang van authenticatie

Wanneer je een eigen domeinnaam gebruikt, kun je deze ook authentiseren. Dit houdt in dat je kunt laten bevestigen dat Laposta geautoriseerd is om namens jouw domein e-mails te versturen. Dit proces is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw nieuwsbrieven ook daadwerkelijk bij jouw relaties kunnen worden bezorgd. 

Het instellen van authenticatie kun je eenvoudig doen door twee records aan de DNS-instellingen van je domein toe te voegen en dit te activeren in je Laposta-account. Op jouw pagina ‘Instellingen’ zie je onder ‘Authenticatie’ precies welke twee records dat voor jouw domein(en) zijn. 

 

Zie voor meer informatie: